Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τόπε ο Τρισέ : Η Ελλάδα να εφαρμόσει πιστά το Μνμόνιο...

7 Φεβρουαρίου 2011.
Στην ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής από την Ελλάδα του προγράμματος οικονομικής σύγκλησης που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα, επέμεινε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ......Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του σήμερα, στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ιδιότητα του προέδρου του νεοσύστατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου, και απαντώντας ειδικότερα σε ερώτηση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Τρισέ τόνισε ότι προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της αξιοπιστίας, είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Επιτροπή και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
...Για το λόγο αυτό, όπως σημείωσε, σε τριμηνιαία βάση, η ΕΚΤ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, παρακολουθούν την πορεία εφαρμογής του προγράμματος στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι να δοθούν πειστικές απαντήσεις, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ζ. Τρισέ.
...Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόσθετου δανεισμού της Ελλάδας ώστε να προχωρήσει σε επαναγορά των ομολόγων της, ο Ζ. Τρισέ απέφυγε επί της ουσίας να τοποθετηθεί, τονίζοντας πως το θέμα αυτό είναι ανοιχτό, εξετάζεται σε βάθος και ότι εν τέλει, αυτό που διακυβεύεται είναι η σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της, καθώς «από μία χώρα μπορεί να ξεκινήσει η μόλυνση και των υπολοίπων»....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: