Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ιμάμης της Υεμένης στηρίζει δημοσιογράφο που πρόσκειται στην αλ Κάιντα

14 Φεβρουαρίου 2011
Ο ιμάμης Αουλάκι εκφράζει την υποστήριξή του για έναν δημοσιογράφο, που πρόσκειται στην αλ Κάιντα και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση......Ο ριζοσπάστης ιμάμης Ανουάρ αλ-Αουλάκι, που καταζητείται από την Ουάσινγκτον, εξέφρασε σε ηχητικό του μήνυμα την υποστήριξή του προς έναν δημοσιογράφο, ο οποίος πρόσκειται στην αλ Κάιντα και βρίσκεται σε φυλακή της Υεμένης επειδή, σύμφωνα με ίδιο, αποκάλυψε τα εγκλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.......Στο μήνυμά του, που δημοσιοποιήθηκε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα, ο Αουλάκι κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι θέλουν «να αναγκάσουν όλες τις φωνές που στρέφονται εναντίον τους να σωπάσουν», αναφέροντας ως παράδειγμα τον Υεμενίτη δημοσιογράφο Αμπντελ Ιλάχ Σαέα, αλλά και τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ.
«...Ο Αμπντελ Ιλάχ φυλακίστηκε γιατί αποκάλυψε τα εγκλήματα των Αμερικανών στην Υεμένη και γιατί ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε τη συνωμοσία των Αμερικανών και της κυβέρνησης της Υεμένης κατά του λαού της χώρας», επισημαίνει στο μήνυμά του και προσθέτει ότι «οι εργαζόμενοι στον Τύπο στην χώρα και στο εξωτερικό, ο λαός της Υεμένης και η φυλή του Αμπντελ Ιλάχ πρέπει να τον βοηθήσουν» .
...Ο Σαέα καταδικάστηκε στις 18 Ιανουαρίου σε φυλάκιση πέντε χρόνων με την κατηγορία ότι «φωτογράφισε κτίρια υπηρεσιών ασφαλείας, πρεσβείες και κτίρια δυτικών συμφερόντων και προέτρεψε την αλ Κάιντα να τα επιλέξει ως στόχους των επιθέσεών της» .
...Την 1η Φεβρουαρίου Υεμενίτης ανώτατος αξιωματούχος ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της χώρας Αλι Αμπντάλα Σάλεχ έδωσε διαταγή να απελευθερωθεί ο 34χρονος δημοσιογράφος. Όμως αυτό δεν συνέβη και οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Υεμένης κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι μπλοκάρουν την απελευθέρωσή του.
...Ο Αουλάκι, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, διαφεύγει και κρύβεται σε περιοχή των φυλών στη νότια Υεμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: