Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

"Λογιστές της κρίσης"....

5 Φεβρουαρίου 2011.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει την οικονομία της χώρας, μόνο με όρους λογιστικής και μάλιστα, όπως σημείωσε, με την κλασική πρακτική όπου καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό οι ίδιοι και οι ίδιοι, δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι......Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, περιέγραψε τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις της ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι είναι σταθερά προσανατολισμένη στην οικονομική και πολιτική ενοποίηση της ΕΕ σε ομοσπονδιακή κατεύθυνση, ενώ πρόσθεσε ότι η κρίση στην Ευρώπη αναδεικνύει δυναμικά την ανάγκη της οικονομικής ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.
...Ο κ.Κουβέλης είπε ότι η συνταγματική κατοχύρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας αποτελεί επικίνδυνη επιλογή, με το δεδομένο ότι θα αποκλείει τη δυνατότητα άσκησης εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής, κάτι που η ΔΗΜΑΡ απορρίπτει κατηγορηματικά.
...Στόχος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να αναδειχθεί ως κόμμα ευθύνης για την κοινωνία, με προτάσεις και εναλλακτικό λόγο, να αμφισβητήσει το παραδοσιακό κομματικό σύστημα και το πρότυπο άσκησης και διαχείρισης της πολιτικής είπε ο κ. Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση και είναι σταθερά αντίθετη στο δικομματικό σύστημα.
...Παράλληλα, όπως ανέφερε, η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις -σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων, πολιτικών προτάσεων, φερεγγυότητας προσώπων- για την υλοποίηση μιας εναλλακτικής προοπτικής προοδευτικής διακυβέρνησης, μέσα από τη σύγκλιση ευρύτατων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων. Για τη δημιουργία ενός συνασπισμού δυνάμεων, στρατευμένων στην υπόθεση της δημοκρατικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας μέσα από βαθιές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

...Αυτή η ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων στο πολιτικό πεδίο, κατέληξε ο κ. Κουβέλης, πρέπει να περιλαμβάνει τους χώρους της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, της σοσιαλδημοκρατίας, τους προοδευτικούς πολίτες, που κινούνται σε θέσεις συμβατές με το σχέδιο αυτό.
...Οι εργασίες της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής θα ολοκληρωθούν αύριο με την έγκριση των πολιτικών θέσεων και του καταστατικού. Ουσιαστικά η ΔΗΜΑΡ εισέρχεται σε προσυνεδριακή διαδικασία, ενόψει του πρώτου συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: