Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Παραμένουν οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ.

12 Φεβρουαρίου 2011.
Οι δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι στην πλατεία Ταχρίρ θα παραμείνουν εκεί μέχρις ότου το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που κυβερνά τώρα την Αίγυπτο, κάνει δεκτή την ατζέντα τους για τις μεταρρυθμίσεις, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι οργανωτές των διαδηλώσεων...συγκεκριμένα, σ
την ανακοίνωσή τους οι οργανωτές των διαδηλώσεων ζητούν μεταξύ άλλων την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε επιβάλει ο Χόσνι Μουμπάρακ, την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, την κατάργηση των στρατοδικείων και τη συμμετοχή αντιπροσώπων του πολιτικού κόσμου στη μεταβατική διαδικασία.......Εξάλλου, οι αιγυπτιακές αρχές μείωσαν τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία ισχύει πλέον από τα μεσάνυχτα ως τις 06:00, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ίσχυε ως τώρα από τις 20:00 ως τις 06:00.

***Την ίδια στιγμή...
...Ο αιγυπτιακός στρατός άρχισε σήμερα το πρωί την άρση των οδοφραγμάτων από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
Οι στρατιώτες αφαιρούν τα συρματοπλέγματα όπως και τα οδοφράγματα, αρχίζοντας από αυτά που είχαν στήσει δίπλα στο Εθνικό Αιγυπτιακό Μουσείο, στη βόρεια είσοδο της πλατείας.
Ο στρατός απομακρύνει επίσης τους σκελετούς των καμένων αυτοκινήτων, ώστε να καθαρίσει η πλατεία που έγινε σύμβολο της λαϊκής εξέγερσης κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ. Στις προσπάθειες αυτές βοηθούν και οι πολίτες.
Τα τανκς που είχαν παραταχθεί στους δρόμους δίπλα στην πλατεία Ταχρίρ φράζοντας τις εισόδους της, αρχίζουν να ελευθερώνουν την πρόσβαση σε αυτή.

***Τα "πανηγύρια" συνεχίζονται...
...Χιλιάδες Αιγύπτιοι παραμένουν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και πανηγυρίζουν την πρώτη ημέρα μετά την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
...Στη γέφυρα που οδηγεί σε μια από τις εισόδους στην πλατεία Ταχρίρ ομάδες νέων χορεύουν υψώνοντας αιγυπτιακές σημαίες και σταματούν τα αυτοκίνητα για να συγχαρούν τους οδηγούς για την απομάκρυνση του Μουμπάρακ. Οι νέοι χειροκροτούν τους στρατιώτες καλώντας τους να συνεχίσουν τη «μάχη» για μια «δημοκρατική» Αίγυπτο. «Το πρωί της νίκης» φώναζαν.
...Στην πλατεία που έγινε σύμβολο της λαϊκής εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ ο οποίος κυβέρνησε σχεδόν επί 30 χρόνια την Αίγυπτο, ορισμένοι ακόμη κοιμούνταν νωρίς το πρωί αλλά πολλοί ανάμεσά τους μετείχαν όλη τη νύχτα στους πανηγυρισμούς που άρχισαν μετά την ανακοίνωση του πρώην πλέον αιγύπτιου προέδρου ότι παραδίδει την εξουσία στο στρατό.
...Τα τανκς παραμένουν σε ορισμένες εισόδους της πλατείας, όπως ήταν επί τουλάχιστον δύο εβδομάδες που διήρκησε η λαϊκή εξέγερση.
«Γιορτάζουμε, ξαναγεννηθήκαμε», φώναζε ο 40χρονος Ουσάμα Τουφίκ Σααντάλα.
«...Τελείωσε η αδικία! Καθυστερήσαμε σε σχέση με άλλες χώρες. Τώρα έχουμε μια αξία στα μάτια των ξένων, του αραβικού κόσμου», δήλωσε και τα μάτια του έλαμπαν από χαρά.
«...Θέλουμε να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι», πρόσθεσε αναφέροντας ότι και ο ίδιος έμεινε προφυλακισμένος επί τέσσερις ημέρες την περασμένη εβδομάδα από τη στρατονομία.
...Η ανακοίνωση της παραίτησης του 82χρονου Μουμπάρακ έγινε μετά τη διαδήλωση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου Αιγυπτίων που ζητούσαν από τον αιγύπτιο πρόεδρο να φύγει από την εξουσία.
...Ο ισχυρός αιγυπτιακός στρατός, ο οποίος στο εξής είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί να υποκαταστήσει «τη νομιμότητα στην οποία προσβλέπει ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: