Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αισιόδοξος ο Παπακωνσταντίνου...

2 Φεβρουαρίου 2011.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα διαμορφώσουν τον επόμενο μήνα, μία συνολική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η οποία θα μειώσει τα spreads των ελληνικών ομολόγων και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές....
....Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός είπε ότι «η αγορά βρίσκεται σε μια κατάσταση προσδοκιών», προσθέτοντας ότι «θα ήταν μεγάλο λάθος να υπάρξει μια συμφωνία που υπολείπεται αυτών των προσδοκιών». 
....Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή, ο υπουργός είπε ότι «θα δείξει την κατεύθυνση και θα δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το συνολικό πακέτο που θα συμφωνηθεί». 
...Ένα συνολικό πακέτο «θα κατευνάσει τις αγορές, θα μειώσει τα spreads σε όλη την περιφέρεια της Ευρωζώνης... και έτσι θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές νωρίτερα παρά αργότερα», είπε ο Υπουργός.

....Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται στην ΕΕ για τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο υπουργός είπε ότι τα χαμηλότερα επιτόκια «θα ισχύσουν και για το δάνειο που πήρε η Ελλάδα για προφανείς λόγους ίσης μεταχείρισης». 
....Η Ευρωζώνη έχει αποδείξει, είπε ο υπουργός, «ότι παρά την πολυπλοκότητα της διαδικασίας με την οποία λαμβάνει αποφάσεις, πάντα ανασυντάσσεται και είναι έτοιμη όταν χρειάζεται να δράσει»...   (ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: