Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες...

8 Φεβρουαρίου 2011.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις  οι αγρότες...οι οποίοι, αποφάσισαν τελικά να παραμείνουν οι αγρότες της Λάρισας, παρά τη μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε από προχθές, με δεκάδες τρακτέρ να παραμένουν παρατεταγμένα εκατέρωθεν του οδοστρώματος στον κόμβο της Γυρτώνης......Την απόφαση αυτή έλαβε το απόγευμα της Τρίτης, σε συνεδρίαση της, η Συντονιστική Επιτροπή, αποτιμώντας την μέχρι τώρα πορεία, τις εξελίξεις στις Σέρρες με τις συλλήψεις 7 αγροτών αλλά και την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τους νέους αυξημένους συντελεστές ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Όπως επίσης και το γεγονός, ότι το υπουργείο δεν έχει διαψεύσει ακόμη επίσημα τα δημοσιεύματα περί μείωσης της επιστροφής του ΦΠΑ.

...Κατόπιν τούτων η Συντονιστική Επιτροπή, αποφάσισε να μεταβεί την Τετάρτη στις Σέρρες και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο συμπαράστασης που διοργανώνεται για τους 7 συλληφθέντες αγρότες, ενώ το μεσημέρι θα μετάσχουν σε σύσκεψη που θα έχει ως αντικείμενο την μετάβαση όλων των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους, στην Αθήνα, για να διαμαρτυρηθούν για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

***Στις Σέρρες, γύρω στο μεσημέρι, αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία οι επτά αγρότες που συνελήφθησαν χθες, όταν «έσπασαν» το μπλόκο της αστυνομίας και μέσα από αγροτικούς παράδρομους και χωράφια κατάφεραν με τα τρακτέρ τους να φτάσουν στον Προμαχώνα. Η μεθοριακή διάβαση, πάντως, έχει αποκλειστεί ξανά, σήμερα το πρωί, από περίπου 250 εργαζόμενους του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), οι οποίοι ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους χτες.
...Οι Σερραίοι αγρότες συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Πάντως, έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται περισσότεροι από 50 αγρότες, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους. Στο μεταξύ, παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ αγροτών στην εθνικό οδό Σερρών - Προμαχώνα, πριν από τη γέφυρα Πετριτσίου, καθώς και οι διμοιρίες της αστυνομίας.
...Οι συγκεντρώσεις αγροτών έχουν ως εξής: Θεσσαλονικείς στα Μάλγαρα, από την περιοχή της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας, της Πέλλας στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, της Φλώρινας και του Αμυνταίου στον κόμβο Φιλώτα και της Θεσσαλίας στον κόμβο της Γυρτώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: