Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

"Το πρωινό της νίκης"

12 Φεβρουαρίου 2011.
Χιλιάδες Αιγύπτιοι παραμένουν σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και πανηγυρίζουν την πρώτη ημέρα μετά την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ..Στη γέφυρα που οδηγεί σε μια από τις εισόδους στην πλατεία Ταχρίρ ομάδες νέων χορεύουν υψώνοντας αιγυπτιακές σημαίες και σταματούν τα αυτοκίνητα για να συγχαρούν τους οδηγούς για την απομάκρυνση του Μουμπάρακ....Οι νέοι χειροκροτούν τους στρατιώτες καλώντας τους να συνεχίσουν τη "μάχη" για μια "δημοκρατική" Αίγυπτο...."Το πρωινό της νίκης" φώναζαν...
..Στην πλατεία που έγινε σύμβολο της λαϊκής εξέγερσης κατά του Μουμπάρακ ο οποίος κυβέρνησε σχεδόν επί 30 χρόνια την Αίγυπτο, ορισμένοι ακόμη κοιμούνταν νωρίς το πρωί αλλά πολλοί ανάμεσά τους μετείχαν όλη τη νύχτα στους πανηγυρισμούς που άρχισαν μετά την ανακοίνωση του πρώην πλέον αιγύπτιου προέδρου ότι παραδίδει την εξουσία στο στρατό.
...Τα τανκς παραμένουν σε ορισμένες εισόδους της πλατείας, όπως ήταν επί τουλάχιστον δύο εβδομάδες που διήρκησε η λαϊκή εξέγερση.
"...Γιορτάζουμε, ξαναγεννηθήκαμε", φώναζε ο 40χρονος Ουσάμα Τουφίκ Σααντάλα. "Τελείωσε η αδικία! Καθυστερήσαμε σε σχέση με άλλες χώρες...Τώρα έχουμε μια αξία στα μάτια των ξένων, του αραβικού κόσμου", δήλωσε και τα μάτια του έλαμπαν από χαρά.
"Θέλουμε να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι", πρόσθεσε αναφέροντας ότι και ο ίδιος έμεινε προφυλακισμένος επί τέσσερις ημέρες την περασμένη εβδομάδα από τη στρατονομία.
***Η ανακοίνωση της παραίτησης του 82χρονου Μουμπάρακ έγινε μετά τη διαδήλωση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου Αιγυπτίων που ζητούσαν από τον αιγύπτιο πρόεδρο να φύγει από την εξουσία.
...Ο ισχυρός αιγυπτιακός στρατός, ο οποίος στο εξής είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί να υποκαταστήσει "τη νομιμότητα στην οποία προσβλέπει ο λαός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: