Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Το σχολείο μεταναστών Μολάων έκοψε την πίτα του.8 Φεβρουαρίου 2011.

Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό», έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο μαθημάτων πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, εκδήλωση για την Κοπή Πίτας καθώς και την Απονομή των Πιστοποιητικών των εκπαιδευομένων που ολοκλήρωσαν το Α1 τμήμα κατά το προηγούμενο έτος στους Μολάους. 
Να τονιστεί εδώ, πως σε αντίθεση με άλλους Δήμους της Λακωνίας, ο πρώην Δήμος Μολάων και νυν Δήμος Μονεμβασίας αγκάλιασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα με αποτέλεσμα, στο σχολείο μεταναστών να φοιτήσουν φέτος 44 μετανάστες που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή....


Όπως μας ανέφερε καθήγητης του σχολείου, αυτό οφείλεται στην τοπική κοινωνία και τους υπαλλήλους του Δήμου και του ΚΕΠ, που ενημέρωσαν τους μετανάστες της περιοχής για το πρόγραμμα και τους προέτρεψαν να συμμετάσχουν σε αυτό......

Το σχολείο μεταναστών λειτουργεί από το Νοέμβριο με δύο τμήματα στην περιοχή των Μολάων και την προσεχή εβδομάδα αναμένεται επιτέλους να ξεκινήσουν στη Σπάρτη, τη Νεάπολη, το Γύθειο και τη Μονεμβάσια.
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπ.Δ.Β.Μ.Θ. οργάνωσε και λειτουργεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που υπάγεται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Το Έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Το πρόγραμμα «Οδυσσέας» απευθύνεται σε Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και σε υπηκόους Τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, χωρίς καμία διάκριση, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα.
Επίπεδο Α1: Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας, διάρκειας 125 ωρών.
Επίπεδο Α2: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού. Στο συγκεκριμένο επίπεδο προβλέπονται δύο (2) θεματικές ενότητες: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, διάρκειας 150 ωρών, και Στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, διάρκειας 25 ωρών.
Τα μαθήματα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. Τα τμήματα δύνανται να λειτουργούν πρωινές ή απογευματινές ώρες.
Η ολοκλήρωση του προβλεπόμενου κύκλου σπουδών δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν με επιτυχία στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., προϋπόθεση για την απόκτηση από τους Υπηκόους τρίτων χωρών του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος, σύμφωνα με την ελληνική Νομοθεσία για το Σύστημα Πιστοποίησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Κ.Ε.Ε. Σπάρτης
τηλ. 27310-82778, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης κ. Μαρία Μουρτιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: