Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση Αποστολάκου για το «Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου».

8 Φεβρουαρίου 2011.

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο σχετικά με την ανακήρυξη του 2012 ως «Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου».
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :


Με το υπ’ αριθμ. 791/30.06.2010 έγγραφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, το Εφορευτικό Συμβούλιο του συγκεκριμένου ιδρύματος, σας πρότεινε την ανακήρυξη του 2012 ως «Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου». Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του στη γενέθλια γη της Λακωνίας και 21 χρόνων από την εκδημία του, το Εφορευτικό Συμβούλιο σας υπέβαλλε το σχετικό αίτημα και έκτοτε αναμένει την ανταπόκριση σας.
Κύριοι στόχοι της πρότασης αποτελούν τόσο η απόδοση τιμής στη μνήμη του μεγάλου αυτού Έλληνα ποιητή, όσο και η προβολή του πλούσιου έργου του σε ολόκληρη τη χώρα και εκτός των συνόρων μας. Παρεπόμενα θα προβληθεί η Λακωνία και ιδιαίτερα η Σπάρτη, η οποία έχει την τιμή να φιλοξενεί το αρχείο του Νικοφόρου Βρεττάκου στους χώρους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
Για τους λόγους αυτούς άλλωστε, η πρόταση συγκεντρώνει την αποδοχή και την καθολική υποστήριξη των φορέων και των πολιτών του νομού Λακωνίας, εμού συμπεριλαμβανομένου, της οικογενείας του ποιητή, του Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ», του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πλήθος άλλων θεσμικών παραγόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: