Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η ΝΔ πάσχει από πολιτικό αναλφαβητισμό...

16 Φεβρουαρίου 2011.
"...Δεν μένει κανένα παράθυρο ανοιχτό, ως προς την προστασία της δημόσιας γης. Αντίθετα κλείνουμε κάθε παράθυρο για πώληση δημόσιας γης και στο νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα θα είμαστε απόλυτοι..."...Αυτό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έθεσε χτες ξεκάθαρα το πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση, στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας...
Παράλληλα,ο κ. Πεταλωτής άσκησε δριμεία κριτική προς τη ΝΔ για τη στάση της απέναντι στη νομοθετική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού....
«...Δεν πουλάμε γη κι αυτό το κατοχυρώνουμε, για πρώτη φορά από καταβολής ελληνικού κράτους, με συγκεκριμένο νόμο,που απαγορεύει την πώληση, τη μεταβίβαση και την ανταλλαγή», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση προστατεύει την περιουσία του ελληνικού λαού «από νέα Βατοπέδια».
«...Είναι η δική μας απάντηση σε εύκολα σενάρια, που ακούγονται από ευρύ κομματικό φάσμα και γενικότερα από ανεύθυνες φωνές, που μόνο στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό των πολιτών»,συμπλήρωσε.

...Αναφορικά με την ΝΔ ο εκπρόσωπος είπε ότι «τη χαρακτήρισε εύκολα (σ.σ. την πρωτοβουλία της κυβέρνησης) ως επικοινωνιακό τρυκ, κρίνοντας, για άλλη μια φορά, εξ ιδίων τα αλλότρια και σκεπτόμενη τον τρόπο που οι ίδιοι πολιτεύτηκαν, με χαριστική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «κάθε φορά (η ΝΔ) ανακαλύπτει υποτίθεται από κείμενα συνόδων και μνημόνια, διάφορα ζητήματα, ότι δήθεν στο μνημόνιο προβλέπεται η κατάσχεση της δημόσιας περιουσίας γενικά και αόριστα».

...Σημείωσε δε ότι η ΝΔ το κάνει αυτό αποκρύπτοντας παράλληλα ότι το μνημόνιο είναι δέσμευση προς τους πιστωτές μας και ότι συνεπώς θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες εγγυήσεις και πρόσθεσε ότι το κάνει ακόμη «μη αναγνωρίζοντας ότι και σε αυτά υπάρχουν τα όρια των ελληνικών νόμων, για τα οποία κάποιος πρέπει κάποτε να μιλήσει στη ΝΔ».
«...Είναι γνωστόν ότι πάσχουν από πολιτικό αναλφαβητισμό, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να μάθουν να διαβάζουν, όταν πρόκειται για νόμους του κράτους, που αφορούν σε σημαντικά ζητήματα», τόνισε και ανέφερε ότι «αυτά που λένε είναι ψευδή, καθώς το δίκαιο αναγκαστικής κατάσχεσης προφυλάσσει τη δημόσια γη και τα κοινόχρηστα αγαθά».

...Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «αυτά είναι στοιχειώδη νομικά ενός πρωτοετή φοιτητή της Νομικής, αλλά, προφανώς, στην ΝΔ αυτά δεν έφτασαν ακόμη» και την κάλεσε να σταματήσει τον «εκφοβισμό» των πολιτών και τη δημιουργία κλίματος, που ούτε βοηθά τη χώρα, ούτε την ΝΔ να βγει από τα αδιέξοδά της.
...Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για μείωση του δημόσιου χρέους είναι κάτι που χρωστάμε στις επόμενες γενιές και σε κανέναν άλλο και διερωτήθηκε εάν ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, «ή στα δύσκολα θα δραπετεύσει κρυπτόμενη».
...Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι οι μισθώσεις είναι ένας τρόπος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και πως «οι μακροχρόνιες συμβάσεις είναι νόμιμες, αλλά και πολλές φορές απαραίτητες», υπογραμμίζοντας ότι «φυσικά για μισθώσεις 99 χρόνων δεν έχει μιλήσει κανείς», ότι «είναι σενάριο που δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ» και πως «είναι απορριπτέες εξαρχής».
...Υποστήριξε δε ότι μέσω των μισθώσεων θα προστατεύεται και η κυριότητα του ελληνικού δημοσίου.
...Επιπλέον, διευκρίνισε ότι είναι άλλο οι μισθώσεις και άλλο η πώληση γης και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι όπου χρειάζεται να υπάρχει ευελιξία θα υπάρχει, «αλλά κλείνει κάθε παράθυρο για πώληση δημόσιας γης».
«...Ο πήχης ανέβηκε καθαρά από εμάς. Είναι δική μας απόφαση να μιλήσουμε για 50 δισ., δεν είναι όρος του μνημονίου, έχουμε τη δυνατότητα να βάζουμε στόχους που και ρεαλιστικοί και ενδεικτικοί είναι και κανείς δεν μας είπε ότι αν δεν πιάσουμε αυτούς τους στόχους θα έχουμε πρόβλημα», σημείωσε και τόνισε ότι «ο στόχος μπήκε με τον πλέον νομιμοποιημένο τρόπο».
...Σημείωσε δε ότι το θέμα της δημόσιας περιουσίας παρ' όλο που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, στοιχεία δημόσιας περιουσίας είναι «διασκορπισμένα» και στην αρμοδιότητα άλλων υπουργείων, χωρίς τη συνέργεια των οποίων δεν θα μπορούσε να υπάρξει αξιοποίηση και πως η εξειδίκευση σαφώς και θα περάσει από υπουργικό συμβούλιο.
...Είπε ακόμη ότι ο στόχος των 50 δισ. ανακοινώθηκε «απαράδεκτα» από την Τρόικα και πως γι' αυτό και δεν υπήρχε προηγούμενη συνεννόηση με τα υπουργεία, «όπως και θα γινόταν».
«...Η κυβέρνηση έχει όργανα, δρα συλλογικά και εκφράζεται απλώς από τους αρμόδιους υπουργούς», πρόσθεσε.
...Ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμη ότι το μνημόνιο είναι ένα μέρος της δράσης της κυβέρνησης, η οποία έχει και παράλληλες δράσεις για μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που δεν έχουν σχέση με αυτό.
...Για το εάν θα σταματήσει η Τρόικα να δίνει συνεντεύξεις Τύπου, ο κ. Πεταλωτής, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «υποδείξεις δεν δεχόμαστε από κανέναν» και πως όταν υπήρξε έντονα αυτό το στοιχείο, υπήρξε και η ανάλογη στάση της κυβέρνησης, «ασχέτως αν κάποιοι θέλουν να τη λοιδορήσουν ως μεταμεσονύκτια».
...Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι υπάρχουν όρια τα οποία αποδεικνύει έμπρακτα στους εταίρους μας και τόνισε ότι το πώς θα γίνονται οι συνεντεύξεις είναι τεχνικό ζήτημα.
...Ωστόσο, υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους συνεντεύξεις, με τέτοιου είδους παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας, δεν θα ξαναγίνουν και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, ώστε να μην ηρωοποιούμε τους εκπροσώπους της τρόικας, ζητώντας τους συνεντεύξεις ή προσπαθώντας να τους προβάλουμε ως κυρίαρχους ενός παιχνιδιού, που σαφώς δεν είναι...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: