Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Συμπαράσταση στους μετανάστες-απεργούς πείνας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

17 Φεβρουαρίου 2011.
Τη συμπαράστασή τους στους μετανάστες, που συνεχίζουν για 24η ημέρα την απεργία πείνας, εκφράζουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους...

...Όπως επισημαίνουν τα δύο συνδικάτα, οι περισσότεροι από τους απεργούς αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να απειλείται ακόμη και η ίδια η ζωή τους. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, η οποία αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση των 250 απεργών μεταναστών και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/02/2011, στις 5:00 το απόγευμα, στο Μουσείο.

***Eν τω μεταξύ...
... Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι της Επιτροπής Πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΑΔΕΔΥ και της ΟΤΟΕ που συμπαραστέκονται στους μετανάστες απεργούς πείνας.
...Η προσπάθεια εκπροσώπων της Επιτροπής να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών για να τον ενημερώσουν για το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας απέβη άκαρπη. Ο υπουργός απουσίαζε λόγω ασθένειας, ενώ οι υφυπουργοί συμμετείχαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Ανδρέας Τάκης, ανέφερε στους συνδικαλιστές, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, ότι δεν μπορούσε να τους συναντήσει αν προηγουμένως δεν είχε συνεννοηθεί με τον κ. Ραγκούση.
...Εκ μέρους των συνδικαλιστών ο Ζώης Πεπές από την ΟΤΟΕ δήλωσε ότι «στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάσταση υγείας των μεταναστών εργατών απεργών πείνας και τις ευθύνες που θα φέρουν σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων».

***Αύριο, Παρασκευή,  στις 6 μ.μ. με κάλεσμα των ίδιων των απεργών πείνας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Μουσείο και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: