Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η σύσταση Οικονομικής Αστυνομίας στο υπ. συμβούλιο.

17 Φεβρουαρίου 2011.
«...Θέλω ένα εργαλείο να κάνω τη δουλειά μου...», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο και αναφερόμενος στη σύσταση φορέα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σχετικά με το φορολογικό ν/σ, η υπουργός Εργασίας πρότεινε να εξεταστεί μείωση φορολογικών συντελεστών...
...Το υπουργείο Οικονομικών έχει δίκιο όταν λέει πως η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι «εθνικό σπορ» και πρέπει να βοηθηθεί στην καταπολέμησή της, αλλά με τρόπο που να αντιστοιχεί στα δογματικά θεμέλια του νομικού μας συστήματος, επισήμαιναν κυβερνητικοί κύκλοι μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και αναφερόμενοι στο ζήτημα της λειτουργίας Οικονομικής Αστυνομίας.
...Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φέρεται να είπε στο υπουργικό συμβούλιο αναφορικά με την Οικονομική Αστυνομία πως «θέλω ένα εργαλείο να κάνω τη δουλειά μου».
...Ενστάσεις ως προς το πού θα υπάγεται η Οικονομική Αστυνομία, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διατύπωσαν οι κκ Χάρης Καστανίδης και Χρήστος Παπουτσής και τελικά η Οικονομική Αστυνομία θα υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο «οικονομικός εισαγγελέας» θα είναι αντεισαγγελέας Εφετών και θα υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
...Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά εγκλήματα, το χρονικό διάστημα δίωξής τους ξεκινά από το «αυτόφωρο της τέλεσης» και εκτείνεται ως το 1/3 του χρόνου παραγραφής που είναι για τα πλημμελήματα 5 χρόνια και για τα κακουργήματα 15 χρόνια, δηλαδή τα οικονομικά εγκλήματα που είναι πλημμελήματα θα έχουν χρονικό διάστημα δίωξης 20 μήνες και τα κακουργηματικού χαρακτήρα θα διώκονται εντός διαστήματος 5 ετών.
...Σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ανέφερε ότι με αυτό γίνεται μεγάλη αλλαγή στη φορολογική πολιτική και ότι θα έπρεπε να εξεταστεί η μείωση άλλων φορολογικών συντελεστών γενικότερα, παράλληλα με εκείνη για τα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων.
...Σε ό,τι αφορά τους συμβολαιογράφους οι θέσεις τους θα αυξηθούν εφάπαξ από 10%-20%, ενώ η κατανομή τους θα γίνει στις ειρηνοδικειακές περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: