Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Π. Γερουλάνου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, για τη βία στα γήπεδα.

22 Φεβρουαρίου 2011.
Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, συναντήθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με θέμα συζήτησης τη βία στα γήπεδα, μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής......Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι το πρόβλημα της βίας είναι συνολικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί, ενώ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για το νομοσχέδιο περί βίας, που αναμένεται να δοθεί τον Μάρτιο προς δημόσια διαβούλευση. Από την πλευρά του, ο κ. Πιλάβιος δεσμεύτηκε πως η ΕΠΟ θα προχωρήσει τον Ιούνιο σε περαιτέρω αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικά της.

«...Προτεραιότητά μας είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Προς αυτή την κατεύθυνση κινητοποιήσαμε όλες τις δυνάμεις και στο πλαίσιο αυτό έγινε και η συνάντηση με την ΕΠΟ» τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτισμού και πρόσθεσε :. 
...«...Μιλήσαμε με τον κ. Πιλάβιο, τον ενημέρωσα για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που καταθέτουμε, για την αυστηροποίηση των ποινών από τον ΟΠΑΠ και τις ρήτρες βίας της ΕΡΤ και αυτός με ενημέρωσε για όσα προτίθεται να κάνει η ΕΠΟ για τη σωστή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και την καταπολέμηση των φαινομένων βίας...
... Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι η Πολιτεία μπορεί να πάρει ριζικά μέτρα, αλλά αυτά θα αλλάξουν μια για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πριν φτάσουμε εκεί, πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε, για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε το πρωτάθλημα που μας αξίζει. Θέλουμε να κάνουμε σοβαρά και συνεπή βήματα, για να τελειώσει η βία στο πρωτάθλημα, και αυτό δεν γίνεται αν βγαίνει ο καθένας και κάνει δηλώσεις ή προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Χρειάζεται μεθοδική δουλειά και μου δίνει αισιοδοξία το γεγονός ότι και από την ΕΠΟ αυτή η δουλειά έχει ξεκινήσει...».

***Τις προσεχείς ημέρες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκη, για την αυστηροποίηση των ρητρών βίας στα χορηγικά συμβόλαια του ΟΠΑΠ, ενώ ο Γιώργος Νικητιάδης θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, και τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: