Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση για τα απατηλά "πυροδάνεια" του Καραμανλή.

22 Φεβρουαρίου 2011.
Απάντηση για τα "πυροδάνεια" του Καραμανλή και συγκεκριμένα, για τα υψηλά επιτόκια των προεκλογικών αυτών δανείων, έδωσε στον βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, οι αρμόδιοι υπουργοί.......
...Να θυμίσουμε ότι τη μεγάλη, προεκλογική απάτη της φαύλης κυβέρνησης Καραμανλή, που άλλα υποσχόταν και άλλα έκανε τελικά, είχε αποκαλύψει το μπλογκ μας και ακολούθησε σχετική ερώτηση του κ. Γρηγοράκου και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που προέρχονται από πυρόπληκτους νομούς, προς  τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, για τη ρύθμιση των δανείων που είχαν λάβει το 2007, οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις.
...Στην απάντηση του, ο υπουργςό Οικονομικών, Γιώργςο Παπακωνσταντίνου,  αναφέρει:

"..Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι με την αριθ. 36579/Β/1666/30-8-2007 (ΦΕΚ 1740/τ.Β) Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών ρυθμίστηκαν με πολύ ευνοϊκούς όρους οι ληξιπρόθεσμες  και ενήμερες οφειλές των επιχειρήσεων και επαγγελματιών για δέκα έτη. 
...Δόθηκε περίοδος χάριτος 28 μηνών, επιδοτήθηκε το επιτόκιο – από το λογαριασμό του Ν. 128/75- κατά 100% για την περίοδο χάριτος και 50% για τη λοιπή διάρκεια του δανείου και παρασχέθηκε η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
....Το επιτόκιο ρύθμισης των οφειλών καθορίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις σε επίπεδα κοντά στα επίπεδα αγοράς ανταποκρινόμενο στη δυναμική της εκάστοτε οικονομικής συγκυρίας. ...Παρά ταύτα το Υπουργείο παρακολουθεί τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και σε συνεργασία με τα Πιστωτικά  Ιδρύματα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει το σχετικό αίτημα...."
   (Γ.Τ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: