Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Η Βρετανία ζητά πραγματική αλλαγή στην Αίγυπτο.

2 Φεβρουαρίου 2011.
Η Βρετανία επανέλαβε σήμερα την έκκλησή της προς τις αιγυπτιακές αρχές για μια "πραγματική, ορατή και ολοκληρωμένη αλλαγή" μετά την δήλωση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ ότι θα παραμείνει στην εξουσία ως τις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου...
"...Καταστήσαμε σαφείς τις θέσεις μας σε συνομιλίες με τον πρόεδρο Μουμπάρακ και την κυβέρνησή τους, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της μετάβασης σε μια πιο διευρυμένη κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε μια πραγματική, ορατή και γενική αλλαγή...", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Φόρεϊν Οφις.
"...Ο πρόεδρος Μουμπάρακ διατύπωσε ορισμένες προτάσεις προς τον αιγυπτιακό λαό.
Τις εξετάζουμε λεπτομερώς....Τελικά, η αληθινή δοκιμασία θα είναι να δούμε αν ικανοποιούνται οι προσδοκίες του αιγυπτιακού λαού....", προστίθεται στην ανακοίνωση.
...Ο αιγύπτιος πρόεδρος ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα παραμείνει στην εξουσία ως τις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
...Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως το Λονδίνο θεωρεί ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης στην Αίγυπτο αποτελεί μια παραπλανητική απάντηση στα αιτήματα του λαού της χώρας.

****..Η τύχη του αιγύπτιου προέδρου έχει αποφασιστεί και η παραδοσιακή υποστήριξη των ΗΠΑ στο καθεστώς του δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε, εκτιμά ο Φιντέλ Κάστρο.
...Σε άρθρο του που διάβασε παρουσιαστής της τηλεόρασης, ο πρώην πρόεδρος της Κούβας τόνισε πως "η τύχη του Μουμπάρακ έχει κριθεί και ακόμα και η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να σώσει την κυβέρνησή του", την ίδια ώρα που η λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο κλιμακώνεται και οι νεκροί έχουν φτάσει, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τους 300.
"Αυτή η κατάσταση δεν επιτρέπει την συνέχιση του καθεστώτος", τόνισε ο Κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: