Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Προσαγωγές και σύλληψη για τα επεισόδια...

6 Φεβρουαρίου 2011.
Μία σύλληψη και τρεις προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν αργά τη νύχτα, χθες, (γράφαμε στις νυχτερινές σελίδες μας), το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. ...Τα επεισόδια προκάλεσαν νεαροί, που σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν σε συναυλία που γινόταν στην πλατεία Εξαρχείων...Η συναυλία είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Πολυτεχνείο, αλλά δεν επετράπη από τις πρυτανικές αρχές, καθώς πέρσι, σε ανάλογη εκδήλωση είχαν δημιουργηθεί φθορές στο Ίδρυμα. Γι' αυτό το λόγο είχαν κλείσει οι πόρτες για το Σαββατοκύριακο και ζητήθηκε από την αστυνομία να περιφρουρεί το χώρο.
...Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ομάδες νεαρών επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Στουρνάρη, ενώ έβαλαν φωτιές και έκαψαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Ζαΐμη. 
...Οι ίδιοι επιτέθηκαν και σε όχημα της Πυροσβεστικής που έσβηνε τις φωτιές. 
...Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς, ενώ συνελήφθη ένας 30χρονος Έλληνας με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες. 
...Οι τρεις προσαχθέντες είναι αλλοδαποί και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους.

***Εν τω μεταξύ...
...Κλειστές είναι από χθες, το πρωί μετά από απόφαση των πρυτανικών αρχών, οι πύλες του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων. Συγκεκριμένα, οι πρυτανικές αρχές πληροφορήθηκαν ότι μια οργάνωση με το όνομα «Δίκτυο του Κενού» είχε προγραμματίσει πάρτι μέσα στο ίδρυμα. Ωστόσο, την προηγούμενη φορά που διοργανώθηκε κάτι ανάλογο μέσα στο κτίριο του Πολυτεχνείου, έγιναν και βανδαλισμοί.
...Για να αποφύγουν λοιπόν την επανάληψη του γεγονότος οι πρυτανικές αρχές έστειλαν ειδοποίηση στα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για το κλείσιμο των πυλών του Πολυτεχνείου ως τη Δευτέρα το πρωί, απαγορεύοντας έτσι και την διεξαγωγή της εκδήλωσης. ....Την ίδια ώρα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν τοποθετηθεί σε χώρους γύρω από το Πολυτεχνείο, απαγορεύοντας την είσοδο εντός του Ιδρύματος...με αποτέλεσμα τα πιο πάνω επεισόδια.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: