Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Επισημάνσεις Παπανδρέου για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.

11 Φεβρουαρίου 2011.
Με προσοχή αλλά και με αίσθημα ευθύνης παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση τα όσα διαδραματίζονται στην Αίγυπτο, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. ...Πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει συνεχείς επαφές με όλους τους πολιτικούς παράγοντες της Αιγύπτου, τους οποίους κάλεσε να σταθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων για να αποφευχθεί η βία......Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι όλοι ανεξαιρέτως οφείλουν να σεβαστούν ότι η Αίγυπτος μόνη της πρέπει να αποφασίσει, ενώ υπογράμμισε τον αντίκτυπο που έχει για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, η μη αποκατάσταση της σταθερότητας και της ομαλότητας της χώρας.
«...Είναι επείγουσα ανάγκη η Αίγυπτος να βρει το δρόμο της, να ξεκινήσει μια ανοιχτή διαδικασία με περισσότερη ελευθερία. Η οικοδόμηση μιας νέας Αιγύπτου πιο ισχυρής και πιο δημοκρατικής θα αποτελέσει θετικό πρότυπο για τον αραβικό κόσμο. Θα αγκαλιάσει τα οράματα του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.
...Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, την ανάγκη «να αποφευχθεί η βία και να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η αλλαγή είναι μια πραγματικότητα, και ο δρόμος για την Αναγέννηση της Αιγύπτου, που ήδη ξεκίνησε και οδήγησε τον κόσμο στην πλατεία Ταχρίχ, δεν έχει επιστροφή».
«...Οι αποφάσεις όλων των ηγετών της Αιγύπτου θα είναι τεράστιας σημασίας και πρέπει να ληφθούν με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών τους. Όλοι έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει να απορρίψουν τόσο τη βία όσο και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται, γιατί η σύγκρουση με το λαό θα έχει ολέθριες επιπτώσεις», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα όπως πάντα έκανε, θα είναι στο πλάι τους.
...(απε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: