Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Αντιδράσεις κομμάτων για τα γεγονότα στη Κερατέα.

9 Φεβρουαρίου 2011.
"...Οι άγριες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα  στην Κερατέα, με αφορμή αυτή τη φορά σύλληψη πολίτη, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο..."...Αυτό, τονίζεται σε χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του ΣΥΝ...***Σχόλιο για τα γεγονότα και από την Δημοκρατική Αριστερά....
"...Το τελευταίο χρονικό διάστημα η περιοχή της Κερατέας έχει γίνει ¨θέατρο¨ σκληρών συγκρούσεων μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων. Η περιοχή αστυνομοκρατείται, γίνονται πολλές φορές αδικαιολόγητες συλλήψεις, και είναι ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει η κυβέρνηση το διάλογο και τη διαβούλευση για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία....", συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΝ και καταλήγει ως εξής :
"...Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική και να συζητήσει με την τοπική κοινωνία. Με λογικές αστυνομικής βίας και καταστολής δεν είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο...."
*** Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα τελευταία γεγονότα στην Κερατέα 
"...Η κατάσταση στην Κερατέα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη διότι προσπαθεί να λύσει με βία ένα σοβαρό ζήτημα. Οι συλλήψεις κατοίκων, η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, η συνεχής παρουσία, αλλά και οι προκλήσεις των ανδρών των ΜΑΤ καταδεικνύουν το απόλυτο αδιέξοδο. 
...Η κυβέρνηση οφείλει τούτη την ώρα να παγώσει τις αποφάσεις της και να ανοίξει το διάλογο από μηδενική βάση για την εγκατάσταση των απορριμμάτων στην Κερατέα και την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Προϋπόθεση για να υπάρξει νηφάλιος λόγος και σύνθεση είναι η αποχώρηση των ΜΑΤ και το άνοιγμα των μπλόκων...." (Nικ. Λα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: