Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η Ελβετία "πάγωσε" τις καταθέσεις Μουμπάρακ...

15 Φεβρουαρίου 2011.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ζήτησε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων πρώην αξιωματούχων του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών....Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που δεν κατονομάζεται, το αίτημα δεν αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου του Χόσνι Μουμπάρακ...«Λάβαμε αίτημα που αφορά άλλους αξιωματούχους», διευκρίνισε....***Η Ελβετία "πάγωσε" τις καταθέσεις Μουμπάρακ......Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν ζητήσει επίσης από πολλές ευρωπαϊκές χώρες το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων αξιωματούχων του καθεστώτος Μουμπάρακ, αλλά όχι και του ιδίου του πρώην προέδρου, και το θέμα θα συζητηθεί συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
«...Το Παρίσι δέχθηκε αίτημα από τις αιγυπτιακές αρχές για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων πρώην αξιωματούχων του καθεστώτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.
«...Εξετάζουμε αυτό το αίτημα και φυσικά θα συνεργασθούμε με τις αιγυπτιακές αρχές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι το αίτημα δεν αφορά τον Χόσνι Μουμπάρακ και μέλη της οικογένειάς του.
...Στο Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε επίσης ότι έλαβε αίτημα για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων Αιγύπτιων αξιωματούχων.
«Φυσικά, θα συνεργασθούμε» με τις αιγυπτιακές αρχές «σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς εταίρους, όπως πράξαμε στην περίπτωση της Τυνησίας», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και της οικογένειάς του.
«...Εάν υπάρξουν αποδείξεις για κατάχρηση ή παράνομη χρήση δημοσίων πόρων, θα λάβουμε γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα», είπε ο Ουίλιαμ Χέιγκ.
...Κατόπιν αιτήματος της Βρετανίας, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να θέσουν το θέμα του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων επτά πρώην αξιωματούχων του αιγυπτιακού καθεστώτος στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνόδου στις Βρυξέλλες.
«...Υπάρχουν έξι ή επτά Αιγύπτιοι, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει ανάμεσά τους ο Μουμπάρακ», δήλωσε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει επίσης το θέμα της βοήθειας προς τις χώρες των νότιων ακτών της Μεσογείου.
«....Ζήτησα να συζητήσουμε μαζί, και γνωρίζω ότι αυτό θα γίνει αύριο, την κατάσταση σε χώρες όπως η Τυνησία και ειδικότερα η Αίγυπτος, για να εξετάσουμε τον οικονομικό τομέα, δηλαδή τις προοπτικές επενδύσεων και υποστήριξης, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από τις διάφορες υπηρεσίες για την ανάπτυξη κάθε μίας από τις χώρες μας», δήλωσε χθες Δευτέρα η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.
...Πρέπει να δούμε μαζί «πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτό το δημοκρατικό κίνημα που εγκαθίσταται σε αυτές τις χώρες», είπε.
...Η Γερμανία ανακοίνωσε επίσης ότι έλαβε αίτημα για το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.
«...Λάβαμε αίτημα δικαστικής συνδρομής των αιγυπτιακών αρχών ως προς το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων πρώην μελών της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου της Αιγύπτου. Το εξετάζουμε», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
...Το όνομα του Χόσνι Μουμπάρακ δεν περιλαμβάνεται στα αιτήματα που διατυπώθηκαν προς το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο Χόσνι Μουμπάρακ κατέχει περιουσιακά στοιχεία αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στη Βρετανία.
...Η Ελβετία αποφάσισε από την Παρασκευή να παγώσει «άμεσα» τα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να κατέχει στο έδαφός της ο Χόσνι Μουμπάρακ και το περιβάλλον του...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: