Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Συναγερμός για την αισχροκέρδεια.

11 Φεβρουαρίου 2011.
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και παρακολουθούν την αντίδραση της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών και του λιανεμπορίου στην ανοδική πορεία που ακολουθούν οι διεθνείς τιμές των πρώτων υλών...
...Υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη των τιμών καθώς η προσπάθεια των επιχειρήσεων για την συγκράτηση ή μείωση των τιμών γίνεται όλο και πιο δύσκολη, τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία διετία, οι τιμές των πρώτων υλών για την παραγωγή τροφίμων και ποτών διατηρούν γενικά ανοδική πορεία, παρουσιάζοντας μάλιστα κατά εποχές μεγάλες εξάρσεις, που οδηγούνται από τα αντίστοιχα "ράλι" τιμών στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων. Μάλιστα δεν έχει περάσει πολύς καιρός που η παγκόσμια αγορά βίωσε μία κρίση αυτού του είδους στα άλευρα, τα οποία αποτελούν από τις βασικότερες πρώτες ύλες για την παρασκευή τροφίμων. 
...Στελέχη του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει ενημέρωση για σαρωτικές αυξήσεις στην αγορά αλλά εκδηλώνεται δειλά - δειλά μια τάση που δείχνει ότι υπάρχει ανησυχία στις εταιρείες για την πορεία των διεθνών τιμών και την επίπτωση των αυξήσεων αυτών στα κόστη τους, ιδιαίτερα μάλιστα, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία με τους καταναλωτές να αναζητούν ολοένα και πιεστικότερα καλύτερη αναλογία τιμής και ποιότητας για τα προϊόντα που προμηθεύονται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ...(AΠE).

Δεν υπάρχουν σχόλια: