Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Γλίτωσαν τη φυλακή τα γαλάζια λαμόγια.

8 Φεβρουαρίου 2011.
Σε διαπίστωση της παραγραφής των όποιων ενδεχόμενων αδικημάτων των πρώην υπουργών Ε. Μπασιάκου, Αλ. Κοντού και Π. Δούκα για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της Λίμνης Βιστωνίδας, προχώρησε το δικαστικό συμβούλιο κατά την σημερινή του συνεδρίαση, σημειώνοντας παράλληλα πως η παύση της ανάκρισης δεν συνεπάγεται διακοπή της για τα μη πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία έχει επιφορτισθεί η τακτική δικαιοσύνη...
Στο σχετικό βούλευμα που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής, η πρόεδρος του Συμβουλίου, Βαρβάρα Κριτσωτάκη, εκφράζεται η συμφωνία του Σώματος με την πρόταση του αντεισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδρειωτέλλη για παύση της ανάκρισης λόγω παραγραφής - πρόταση της οποίας είχε προηγηθεί σχετική τοποθέτηση και του ανακριτή αρεοπαγίτη, Ιωάννη Γιαννακόπουλου.

...Κατά το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, «η ποινική δίωξη κατά των αναφερομένων πολιτικών προσώπων, ασκήθηκε από τη Βουλή μετά το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που άρχισε μετά την τέλεση των πράξεων, ως μη έδει και δη ασκήθηκε κατά την διάρκεια της δεύτερης τακτικής συνόδου της μεθεπόμενης από το φερόμενο χρόνο τελέσεως των πράξεων, βουλευτικής περιόδου. 
...Κατά συνέπειαν, για τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο, ενώ, όσον αφορά τους συμμέτοχους μη πολιτικά πρόσωπα δεν θίγεται η δικαιοδοσία των τακτικών ποινικών δικαστηρίω, αιρομένης ως προς αυτούς, της συνάφειας λόγω της συμμετοχικής τους δραστηριότητας, με τους κατηγορουμένους πολιτικά πρόσωπα».

..."...Ως εκ τούτου, για τους πρώην υπουργούς, Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό και τον πρώην υφυπουργό Πέτρο Δούκα, πρέπει να παύσει οριστικά η εναντίον τους ποινική δίωξη, λόγω εξαλείψεως, ως προς αυτούς, του αξιοποίνου των πράξεων που τους αποδίδονται», αναφέρεται στο βούλευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: