Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Λουτρό αίματος στη Λιβύη...

24 Φεβρουαρίου 2011.
Πάνω από δέκα χιλιάδες είναι οι νεκροί από την εξέγερση στη Λιβύη...τα περισσότερα θύματα είναι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές που δολοφονούνται εν ψυχρώ από μισθοφόρους του Καντάφι...Τα στοιχεία αυτά, μετέδωσε πριν λίγο η ΝΕΤ, ενώ διεθνή πρακτορεία, μεταδίδουν τη πληροφορία ότι οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη Βρετανία και τη Γαλλία, μελετούν στρατιωτική επέμβαση ...ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο πρόεδρος Ομπάμα, έχει τηλεφωνικές επαφές με συμμάχους των ΗΠΑ, στην Ευρώπη...Εν τω μεταξύ...

...Η απληστία, ο φθόνος και οι φιλοδοξίες δηλητηρίασαν τις σχέσεις των μελών της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και συχνά κατέστρεψαν τις καριέρες των αξιωματούχων που έτυχε να βρεθούν στη μέση, σύμφωνα με απόρρητα αμερικανικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο WikiLeaks.
...Τα πέντε παιδιά του συνταγματάρχη Καντάφι που αναφέρονται στα διπλωματικά έγγραφα χρησιμοποιούσαν απειλές και, μερικές φορές, βία, για να διασφαλίσουν τα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντά τους.
«..Μολονότι οι αλληλοκτόνες διαμάχες δεν είναι κάτι καινούριο για την διαβόητα ευερέθιστη. . . οικογένεια, η πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης σημειώνεται σε μια ιδιαίτερα βαρυσήμαντη περίοδο» αναφέρεται σε διπλωματική αναφορά που χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2009, λίγο πριν τους εορτασμούς της 40ής επετείου από την επανάσταση του Καντάφι.
...Η οικογένεια εμφανίζεται σήμερα ενωμένη απέναντι στην εξέγερση που απειλεί να τερματίσει την κυριαρχία του συνταγματάρχη, όμως οι Αμερικανοί διπλωμάτες υποστήριζαν ότι υπήρχαν έντονες διαφωνίες μεταξύ του Σάιφ αλ-Ισλάμ, του δευτερότοκου γιου του Καντάφι, και τεσσάρων αδελφών του. 

...Αναφέρονται επίσης τα ονόματα πολλών αξιωματούχων που υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν, στάλθηκαν στο εξωτερικό ή απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των παιδιών ή απλώς ήρθαν «πολύ κοντά» στη μία ή την άλλη φράξια.
...Ο πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου παραιτήθηκε αφού αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα για τη χορήγηση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέταρτο γιο του Καντάφι, τον Μουτασίμ, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και σύμβουλος ασφαλείας του πατέρα του και ήθελε να δημιουργήσει τη δική του μονάδα ασφαλείας. Ο πρόεδρος φοβόταν ότι ο Μουτασίμ θα επιδίωκε να τον εκδικηθεί. Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Σερβίας στη Λιβύη -που χαρακτήρισε τον Μουτασίμ «όχι ιδιαίτερα ευφυή» και «ανελέητο» - αξιωματούχοι είχαν αρνηθεί το αίτημά του για αγορά όπλων και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού.

...Ο Αμπντάλα Σανούσι, πρώην διευθυντής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, έχασε την εύνοια του Καντάφι γιατί δεν κατάφερε να κρατήσει στον «ίσιο δρόμο» έναν άλλο γιο του συνταγματάρχη. 

...Ένας άλλος γιος του οποίου είχε την εποπτεία, ο Χανίμπαλ, συνελήφθη στην Ελβετία με την κατηγορία ότι κακομεταχειριζόταν δύο οικιακές βοηθούς ενώ ο Σάαντι, ο τρίτος κατά σειρά γιος, έφυγε στη Ρώμη παρά την αντίθετη γνώμη του πατέρα του.
...Τα παιδιά του Καντάφι δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία. Για να προειδοποιήσουν τον αδελφό τους Σάιφ αλ-Ισλάμ ότι διαφωνούσαν με τις μεταρρυθμίσεις που ζητούσε, έστειλαν στη φυλακή έναν φιλελεύθερο ακτιβιστή και ξυλοκόπησαν έναν άλλο....(Γ.Τ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: