Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι ΗΠΑ προσδοκούν σε αύξηση των εξαγωγών στον Αραβικό κόσμο.

8 Φεβρουαρίου 2011.
Κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος του εμπορίου, είπε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ, αισιοδοξούν ότι θα αυξήσουν τις εξαγωγές προϊόντων στον Αραβικό κόσμο, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα της πολιτικής αναταραχής στην περιοχή και κυρίως στην πολυπληθέστερη χώρα των Αραβικών κρατών, την Αίγυπτο...
...Ο Φραντσίσκο Σάντσεζ, Αναπληρωτής Γραμματέας Εμπορίου, ανέφερε στην ομιλία του στο Εθνικό Αμερικάνο-Αραβικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ότι " οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει για τα καλά στην περιοχή και μόνο η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να τη διαφυλάξει, αποτελεσματικά ".
...Η Οργάνωση παρέδωσε μία αναφορά την Δευτέρα, που προβλέπει ότι οι εξαγωγές αμερικανικών αγαθών και υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική θα αγγίξουν τα 117 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2013 από τα 68 το 2010, που αποτελούν ήδη ιστορικό υψηλό.
...Ο Σάντσεζ τόνισε την προσδοκία ανάπτυξης των εξαγωγών στη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, που παραδοσιακά αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες αγορές για τα αμερικανικά προϊόντα στο Αραβικό κόσμο.
"...Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πιέζουν για την δημιουργία μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, αλλά ενδιαφέρονται και για να διαφοροποήσουν τις οικονομίες τους, εμφατίζοντας σε ευκαιρίες της λεγόμενης νέας οικονομίας". 
...Την ίδια ώρα, όπως τόνισε ο Σάντσεζ, η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να υλοποιήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα υποδομών, άνω των 400 δισεκατομμυρίων τα επόμενα 10 χρόνια.
...Σύμφωνα με τον ίδιο οι Σαουδάραβες επιχειρηματίες ανησυχούν για την αβελτηρία των Αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή σε σχέση με τους Ευρωπαίους, αλλά και τους Κινέζους. 
...Σε ότι είχε να κάνει με την κατάσταση στην Αίγυπτο, ο Αμερικανός αξιωματούχος απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά και δέχτηκε να μιλήσει, μετά το πέρας της ομιλίας του και μόνον ανεπίσημα....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: