Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αιγύπτιοι επαναπατρισθέντες ξυλοκοπήθηκαν από το λιβυκό καθεστώς.

25 Φεβρουαρίου 2011.
Οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι έχουν επαναπατρισθεί από τη Λιβύη, τόνισαν σήμερα μετά την επιστροφή τους στο Κάιρο πως υπέστησαν ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια έπειτα από το κατηγορώ του γιού του Μουάμαρ Καντάφι κατά της Αιγύπτου ότι βρίσκεται πίσω από την εξέγερση στη χώρα του...
...Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Καΐρου, οι Αιγύπτιοι τόνισαν στους δημοσιογράφους πως οι λιβυκές αρχές προσπάθησαν να τους στρατολογήσουν για να συμμετάσχουν στην καταστολή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Καντάφι, που διοικεί τη χώρα επί 43 χρόνια.
«...Όταν αρνηθήκαμε μας κτύπησαν και μας βασάνισαν...», τονίζει σχετικά ο Ασράφ Σάιντ. «Ένοπλοι εισέβαλαν στα σπίτια των Αιγυπτίων, τους κτύπησαν και τους διέταξαν να φύγουν», εξηγεί ο Γαχία Ισλάμ, σχετικά με τα γεγονότα που ακολούθησαν τις κατηγορίες του γιού του Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ κατά της Αιγύπτου και της Τυνησίας, ως ηθικών αυτουργών των κινητοποιήσεων του λιβυκού λαού.
«...Χρειάσθηκε να δωροδοκήσουμε τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας, που ήλεγχαν κάποιους δρόμους στην Τρίπολη, για να μας επιτρέψουν να φθάσουμε έως το αεροδρόμιο», τόνισε άλλος Αιγύπτιος, τονίζοντας πως είδε πολλούς σορούς να κείτονται κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο.
...Ο ίδιος πρόσθεσε πως ξυλοκοπήθηκε, όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες του, από στελέχη των λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας, που τους κτυπούσαν με ρόπαλα φωνάζοντάς τους «ψηλά το κεφάλι, είσθε Αιγύπτιοι», ένα σύνθημα που φώναζε το πλήθος κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Αίγυπτο, που προκάλεσαν την πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου.
...Πάνω από 25.000 Αιγύπτιοι έφυγαν από τη Λιβύη, ανακοίνωσε το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο που ελέγχει τη μετάβαση του αιγυπτιακού καθεστώτος.
...Κανονικά 1,5 εκατ. Αιγύπτιοι ζουν και εργάζονται στη Λιβύη....(AΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: