Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Εκχώρηση αρμοδιοτήτων από τον Τατούλη ζητά ο Θ. Πετράκος.

28 Φεβρουαρίου 2011.Το δικαίωμα υπογραφής στους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων για να βελτιωθεί η και εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και η δουλειά των υπαλλήλων, ζητά με ερώτηση του, προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη, ο σύμβουλος κ. Θαν. Πετράκος...
...Συγκεκριμένα : Με επερώτησή του, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" και περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος, επισημαίνει τα εξής:
"...Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι έχει μεν σχέση με τη λειτουργία σας ως Περιφερειάρχης με τους κυρίους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να ζητήσω να δώσετε εξηγήσεις, αλλά και να αλλάξετε τον τρόπο της μέχρι τώρα διοίκησής σας, διότι είναι θέμα που έχει σχέση κυρίως με την εξυπηρέτηση των πολιτών και την διευκόλυνση της δουλειάς των υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
...Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει δυσκολέψει πολύ και τους υπαλλήλους, αλλά έχει δυσκολέψει και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Καθημερινά ακούμε διαμαρτυρίες για τον συγκεντρωτικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Περιφέρεια.
...Παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών, διότι τα δεκάδες έγγραφα που εκδίδονται από τις Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Τρίπολη για υπογραφή και κύρωση από εσάς, κ. Περιφερειάρχη.
...Αλλά και τα στοιχειώδη έγγραφα όπως είναι οι εγκριτικές αποφάσεις για να βγουν οι υπάλληλοι εκτός έδρας, πρέπει να υπογράφονται από εσάς.
...Η αιτία όλων αυτών είναι το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από τον Περιφερειάρχη εκχώρηση αρμοδιοτήτων και δεν έχει δοθεί δικαίωμα υπογραφής στον Αντιπεριφερειάρχη της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.
...Η συνέχιση αυτής της κατάστασης και η επιμονή σας να υπογράφετε εσείς όλα τα έγγραφα, είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει και την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη δουλειά των υπαλλήλων, αλλά και συνολικά θα «μπλοκάρει» τη λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
...Έχω τη γνώμη ότι επιβάλλεται να προωθήσετε άμεσα το δικαίωμα υπογραφής στους Αντιπεριφερειάρχες της κάθε Περιφερειακής Ενότητας για να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το σύστημα.
...Σας ερωτώ λοιπόν, θα εκχωρήσετε το δικαίωμα υπογραφής στους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων για να βελτιωθεί η και εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και η δουλειά των υπαλλήλων;..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: