Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Κοίτα ποιός μιλάει...

11 Φεβρουαρίου 2011.
Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την αγροτική και κοινωνική της πολιτική, έκανε  σήμερα,  ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την γνωστή απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Σερρών να απαγορεύσει τις αγροτικές συναθροίσεις κοντά στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα...Απαντώντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης κράτησε αποστάσεις από την φρασεολογία της εν λόγω απόφασης, αποδίδοντάς την σε «υπερβάλλοντα ζήλο» - απέρριψε, ωστόσο, κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του κου Σαμαρά για «υπερβάλλοντα αυταρχισμό», «εφαρμογή χουντικών μεθόδων» και «εμπαιγμό του αγροτικού κόσμου», υπενθυμίζοντας τις τρεις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και τον διάλογο που διεξάγεται για την αγροτική πολιτική, με συμμετοχή και της ίδιας της ΝΔ......Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην διόγκωση της οργής του αγροτικού κόσμου, η οποία οδηγεί την κυβέρνηση σε «πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής».
«Αυξήσατε το κόστος παραγωγής, αυξήσατε τις τιμές στο αγροτικό ρεύμα, αυξήσατε το ΦΠΑ, αυξήσατε τις τιμές των καυσίμων και αυξήσατε τις εισφορές στον ΕΛΓΑ. Και όταν ήλθε η ώρα να αποζημιώσετε αγρότες για ζημιές, που υπέστησαν από τις περσινές βροχοπτώσεις και το «πράσινο σκουλήκι» στο βαμβάκι, αρνείστε να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις και ανακατεύετε τα ΠΣΕΑ και όχι τον ΕΛΓΑ. Αυξήσατε τις εισφορές και μειώνετε τις αποζημιώσεις - και οι συντάξεις του ΟΓΑ έμειναν παγωμένες. Έτσι το αγροτικό εισόδημα σημειώνει φέτος μείωση κατά 4,3%....Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε, εξ άλλου, σε μια γενικότερη καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζοντας ότι «έχει προσχωρήσει στον νεοφιλελεύθερο μύθο ότι θα υπάρξει αυτόματη ανάπτυξη, όταν όλα γίνουν άμμος και χώμα, πάνω σε μια διαλυμένη οικονομία και κοινωνία».

«...Όπως απορρίψαμε το Μνημόνιο-Ι, έτσι απορρίπτουμε και αυτά που προεξοφλούνται πλέον για το Μνημόνιο-ΙΙ, που θα κρατήσει πολύ περισσότερο και θα έχει πολύ αυστηρότερες δεσμεύσεις πολιτικής», δήλωσε ο Αντώνης Σαμάρας.
«Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να την ψάξετε αλλού. Πέρσι βρήκατε να σας στηρίξουν. Σήμερα είναι δύσκολο. Αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, οι πάντες σας εγκαταλείπουν, όπως φαίνεται», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κος Σαμαράς.
Τέλος, στην πρόσκληση που απηύθυνε προχθές η ΝΔ στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή να παραιτηθεί, μετά την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Σερρών, ο κ. Σαμαράς παρατήρησε χαρακτηριστικά:
«Σας γνωστοποιώ ότι παραιτήσεις υπουργών, μπορούν να υποβάλλονται και χωρίς πρόταση μομφής. Για λόγους ευθιξίας, ας πούμε…».
«Υπήρξε διαταγή με υπερβάλλοντα ζήλο. Ο κ. Παπουτσής την συνέταξε;», αντέτεινε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.
«Μείναμε στην απαγόρευση της «συνάθροισης», σε μία λέξη, που καταδικάζω και εγώ και ο κος Παπουτσής. Αν ήταν, όμως, στη θέση μας ο κος Σαμαράς, θα άφηνε να κλείσουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία; Θα πήγαινε στον εκβιασμό των αιτημάτων χωρίς όρια και θα έλεγε ναι;», ρώτησε ο κος Σκανδαλίδης.

«...Έχω γυρίσει τρεις φορές όλη την Ελλάδα μέσα σε πέντε μήνες και συζητήσαμε τα πάντα. Πού είδε την εξέγερση του αγροτικού κόσμου, τον αυταρχισμό και τις «χουντικές μεθόδους», ο κος Σαμαράς; Έχει καμία σχέση η φετινή χρονιά με τις προηγούμενες; Έχει καμία σχέση με τα αιτήματα των αγροτών στον Προμαχώνα, για ακόμα 15% επιστροφή ΦΠΑ και το τελείως αφορολόγητο πετρέλαιο, που ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν από οποιαδήποτε κυβέρνηση;», τόνισε ο Υπουργός.
...Θεωρώντας πως η επερώτηση για τα αγροτικά, δεν προσφέρεται για γενικότερη καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής, ο κος Σκανδαλίδης απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ είπε ότι «...επί ΝΔ κόπηκαν οι μισές επιδοτήσεις από τους καπνοπαραγωγούς και η μισή ποσόστωση στα τεύτλα, το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 17% και μας εγκαλείτε γιατί υπήρξε μείωση το 2010 μόλις αναλάβαμε την κυβέρνηση. Για πολιτικές της ΝΔ πέφτουν σωρηδόν τα πρόστιμα από την ΕΕ, (κι ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με τα 500 εκ. ευρώ του Χατζηγάκη) και αναγκαστήκαμε να χρεωθούμε για να πληρώσουμε το έλλειμμα των 4 δισ. στον ΕΛΓΑ».

«...Αν δεν αλλάξει ριζικά η αγροτική οικονομία, δεν επιβιώνει. Αλλάζουμε τις δομές του κράτους, υλοποιούμε το μητρώο των αγροτών και των εμπόρων, διαμορφώνουμε νέο πλαίσιο συνεταιρισμών, ανασυγκροτούμε το υπουργείο. Υλοποιούμε χρονοδιάγραμμα πληρωμών, αντισταθμίσαμε με μεγάλο κόπο το εισόδημα των καπνοπαραγωγών. Χρειάζεται να βρούμε λύσεις μαζί - και θα αποδεχθώ οποιαδήποτε πρόταση. Έχω στείλει στον κο Σαμαρά επιστολή για την νέα αγροτική πολιτική. Αν μπούμε στην εθνική αυτή συνεννόηση, πιστεύω πως θα προσφέρουμε στον τόπο πολύ περισσότερα από τις αντιπολιτευτικές κραυγές....», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: