Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 7,5 μονάδες.

13 Φεβρουαρίου 2011.
Την έντονη ανασφάλεια των πολιτών λόγω της κρίσης αποτυπώνει το Βαρόμετρο της Ρublic Issue για λογαριασμό της «Κ» και του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα πώς αισθάνονται οι πολίτες για το μέλλον τους, το 83% απαντά «όχι σίγουροι»....Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, αυτό τον καιρό,  το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα με 38% έναντι 30,5% της Ν.Δ....μεγάλη απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση της εκλογικής του απήχησης, κυρίως λόγω των γεγονότων στη Νομική Σχολή...

Στην ανάλυση των ευρημάτων της δημοσκόπησης, που κάνει η εφημερίδα, προκύπτει ότι η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ φθάνει το 38%, κάτι που του δίνει αυτοδυναμία 153 εδρών, τουλάχιστον, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών...
... Σε συνθήκες διογκούμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας και πολλαπλασιασμού των φαινομένων της κοινωνικής ανυπακοής, μια παρόμοια εξέλιξη μάλλον δεν θα αποσαφήνιζε το πολιτικό τοπίο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ παραμένουν τον τρέχοντα μήνα περισσότερο «ενδοπαραταξιακές», προς όφελος κυρίως των Οικολόγων (3%) και της Δημοκρατικής Αριστεράς (2,5%).

..Η ανάκαμψη της μείζονος αντιπολίτευσης, συντελείται,  με ρυθμούς μικρότερους από εκείνους που ενδεχομένως επιθυμεί η ίδια, η οποία παράλληλα αντιμετωπίζει και οξύτερες συνθήκες αμφίπλευρου κομματικού ανταγωνισμού (ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ). Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, η εκλογική επιρροή της παραμένει κατά τον τρέχοντα μήνα σχετικά καθηλωμένη (30,5%).

...Η παρούσα μέτρηση αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η μετατόπιση της πολιτικής ατζέντας που επιχειρείται, με την ανάδειξη του μεταναστευτικού ζητήματος, έχει ήδη κάνει αισθητή την επίδρασή της στην πολιτική σκηνή. 
...Η συντηρητικοποίηση του εκλογικού σώματος και η ιδεολογική πόλωση που ενισχύονται εκδηλώνονται σε δύο αντιθετικές κατευθύνσεις: 
Τόσο στο επίπεδο της εικόνας των πολιτικών αρχηγών και της εικόνας των κομμάτων, όσο και στο επίπεδο της εκλογικής επιρροής, αφενός ενισχύεται ο ΛΑΟΣ και αφετέρου, αποδυναμώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

...Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζεται σε (μηνιαίες) απώλειες της τάξης του -6% στη δημοτικότητα του Α. Τσίπρα, -7% στη δημοτικότητα του κόμματος και -1,5% στην πρόθεση ψήφου. 
...Από την άλλη πλευρά, με βάση τον δείκτη καλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ο ΛΑΟΣ συνεχίζει και αυτόν τον μήνα να παραμένει στην πρώτη θέση, με ποσοστό 22%, υποσκελίζοντας όχι μόνον το ΚΚΕ (18%), αλλά και τη Ν.Δ. (επίσης 18%)....(Νικ. Λα., πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: