Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Στο 18,3% την απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

17 Φεβρουαρίου 2011.
«...Παραλάβαμε το ΕΣΠΑ με ρυθμό απορρόφησης 2,9% και το φέραμε στο 18.3%, πέρα από κάθε προσδοκία για το 2010. Και η προσπάθεια μας συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, σε πλαίσιο αλληλεγγύης και ειλικρινούς συνεργασίας».... Αυτό ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης σε απάντησή του στην κοινή δήλωση των υπεύθυνων των τομέων πολιτικής ευθύνης Ανάπτυξης και Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ Κ. Χατζηδάκη και Κ. Μουσουρούλη......Ο υπουργός τονίζει ότι: «...Θα ανέμενε κανείς σε μια εθνική προσπάθεια αναθέρμανσης και επανεκκίνησης της οικονομίας, με περιφερειακή στόχευση και συνεργασία με τις αιρετές διοικήσεις και τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, οι μέχρι χθες...αρχιτέκτονες ενός πολύπλοκου και γραφειοκρατικού μηχανισμού, κατ’ ομολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να εκφράζονται με περισσότερη αυτογνωσία και υπευθυνότητα...».

...Υπενθυμίζει ότι χθες πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με τον αρμόδιο Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική και προσθέτει ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι: «...η αλλαγή ήθους, πολιτικής βούλησης και η ύπαρξη σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας της σημερινής κυβέρνησης αναγνωρίζονται διεθνώς και φυσικά, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
...Αυτά που δεν αναγνωρίζονται και είναι δύσκολο να ξεχαστούν, είναι τα ψευδή στοιχεία, οι οριζόντιες ενισχύσεις, η κατασπατάληση εθνικών και κοινοτικών πόρων χωρίς στόχευση και σε ημέτερους. Πρακτικές που ακόμη βαραίνουν τα δημόσια ταμεία και κοστίζουν στον πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: