Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ενα τεράστιο περιβαλλοντικό σκάνδαλο....

28 Ιανουαρίου 2011.
Ενα τεράστιο περιβαλλοντικό  σκάνδαλο, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ήδη, από το 2004,  στην ανατολική Λακωνία, αποκάλυψε σήμερα το πρωί, η εκπομπή "Editorial" και ο Γρηγόρης Τσιμπίδης, στον 935 FM...Πρόκειται για τις χωροθετήσεις αιολικών πάρκων, θέμα για το οποίο επισκέπτεται τη χώρα μας, κλιμάκιο της Κομισιόν στις 17 Φεβρουαρίου....Συγκεκριμένα, πρόκειται για
παράβαση της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ στην Ζώνη Ειδική Προστασίας και περιοχή κοινοτικού ενδιαφέροντος "Ορη Ανατολικής Λακωνίας"......Ο 935 FM, έχει στη διάθεση του, σειρά εγγράφων, από τα οποία προκύπτουν σοβαρές ευθύνες αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, ενώ έχει υπάρξει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα αποτελέσματα της οποίας, εξελίσσονται-εκκρεμούν κατόπιν εξέτασης της, για παράβαση 5 συνολικά κοινοτικών οδηγιών, σε ό,τι αφορά χωροθετήσεις αιολικών σταθμών στoν Ζάρακα Λακωνίας εντός του τόπου κοινοτικής σημασίας GR2540001 και της ζώνης ειδικής προστασίας αρπακτικών πτηνών GR2540007....
...Οι περιπτώσεις ήταν πολύ αποκαλυπτικές και ενδεικτικές για τα όσα συμβαίνουν με τους αιολικούς σταθμούς σε όλη την χώρα.
...Δύο Υπουργοί Περιβάλλοντος διαφορετικών κυβερνήσεων, μεταξύ των ετών 2004-2008 υπέγραψαν ΚΥΑ, δια των οποίων ενέκριναν την χωροθέτηση αιολικού σταθμού στο νοτιότερο δάσος Κεφαλληνιακής ελάτης στην ηπειρωτική χώρα (στο δάσος Κρεμαστής δήμου Νιάτων Ζάρακα Λακωνίας και Λεωνιδίου Αρκαδίας). 
...Ο Υπουργός της κυβέρνησης έτους 2004 μάλιστα, υπέγραψε την έγκριση για τον αιολικό σταθμό 17 MW συμφερόντων οικογενείας,- που είχε απασχολήσει ευρέως την κοινή γνώμη με αποτέλεσμα την απομάκρυνση πολλών προσώπων,- σε φερόμενη ως γυμνή ή με αραιή θαμνώδη έκταση...
***Σ.Σ. : Το "σήριαλ" των αποκαλύψεων θα συνεχιστεί, αποκλειστικά, μέσα από το μπλογκ, αυτό...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήδη τρέχουν και δεν φτάνουν στο ΥΠΕΚΑ απ' ότι μαθαίνω.

Αδειοδοτήθηκαν αιολικά στις θέσεις Πούλος Καλογεροβούνι Γκρόπες Ράχη Γκιώνη του ενιαίου Δήμου μας πλέον, σε δασική έκταση από την οποία έχουν αποβληθεί διοκητικά οι εταιρείες και τους έχει επιβληθεί περί τις 400.000 ευρώ πρόστιμο.

Προφανώς η υπόθεση αποτελεί μεγάλο περιβαλλοντικό σκάνδαλο γιατί με Υπουργική πράξη η κα Μπιρμπίλη καλεί τις τοπικές δασικές υπηρεσίες να εγκαταστήσουν ξανά τις εταιρείες εκεί από όπου έχουν αποβληθεί. Το τραγικό είναι ότι έχουν χρησιμοποιηθεί για την έκδοση της Υπουργικής πράξης έγγραφα της Δ/νσης Προστασίας Δασών, σχετικά με την μεγάλης έκτασης παράνομη εκχέρσωση που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια των εργασιών το 2004 πριν διακόψει τις εργασίες το ΣτΕ, που αναφέρουν ότι δεν έχουν σημειωθεί υπερβάσεις που συνιστούν παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας!!κατόπιν αναληθούς βεβαίωσης του απελθόντος Δ/ντή Δασών Λακωνίας! Όμως τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν εν γνώσει της αναλήθειας τους τουλάχιστον από τον Υφυπουργό που υπέγραψε την ΕΠΟ επαναδειοδότησης, έχουν ανακληθεί από την Δ/νση Προστασίας Δασών που τα εξέδωσε.
Προηγουμένως με έκθεση του ο Επιθεωρητής Δασών Περιφερείας Πελοποννήσου προς Εισαγγελέα
Σπάρτης και Δ/νση Περιφερείας είχε διαπιστώσει μεγάλης έκτασης παράνομη επέμβαση στις δασικές εκτάσεις. Εκκρεμεί κατόπιν συνεχών αναβολών και η εκδίκαση της από το 2006 μηνυτήριας αναφοράς της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Ν.Α. Λακωνίας κατά των εταιρειών για υποβάθμιση περιβάλλοντος με την διάταξη για ποινικές κυρώσεις του ν, 1650/86
Ήδη έχει κληθεί η Υπουργός ΠΕΚΑ να ανακαλέσει την ΑΕΠΟ που εξέδωσε και να τηρήσει την νομιμότητα.
Οι Βουλευτές Λακωνίας, ιδίως ο αποδεδειγμένα ευαίσθητος σε περιβαλλοντικές παραβάσεις (βλέπε υπόθεση Δάσους Κρεμαστής)κος Γρηγοράκος πρέπει να παρέμβει άμεσα για να μην έχουμε αναγκαστικές εκ των πραγμάτων παραιτήσεις Υπουργού και Υφυπουργού ΠΕΚΑ.
Έρχεται και η Κομισιόν κατόπιν προειδοποιητικής επιστολής για παράβαση κοινοτικού δικαίου δηλαδή της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για τις περιοχές NATURA σε σχέση με τα αιολικά στην Λακωνία.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Δεν θα περάσουν τα αιολικά στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας της Μονεμβασιάς και στα Βάτικα.
Ξυπνάτε Λάκωνες κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε Βλάκωνες αλλά θα την ακούσουν.


Υπογραφή;

Ένας βοσκός της περιοχής

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιαπωνέζος πούλησε και έφυγε, μετα από προσπάθειες 10 χρόνων.
Μόλις έφυγε έδωσαν την άδεια στον Μπ.

Τα αιολικά είναι απάτη,

δείτε archaeopteryxgr.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka/ada/4%CE%99%CE%99%CE%9A0-0

Εκεί θα δείτε την σκανδαλώδη απόφαση Μπιρμπίλη για Πούλο-Καλογεροβούνι-Γκρόπες -Ράχη Γκιώνη
Το υπ' όψιν 46 έγγραφο έχει ήδη ανακληθεί θα ανακληθούν αναγκαστικά και άλλα.
Η απόφαση ΕΠΟ επικαλείται μη νόμιμα τις διατάξεις του ν. 3468/2006 που ενσωματώνει την έγκριση επέμβασης στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων αν και ίσχυε η παλιά έγκριση που είχαν όμως σκανδαλωδώς παραβιάσει οι εταιρείες.
Αυτός ο χειρισμός έγινε για να ξεπλύνουν τις εγκρίσεις επέμβασης του 1999

Δήθεν η επέμβαση γίνεται σε δασική έκταση δείτε την απόφαση Μπιρμπίλη αν και οι εκτάσεις είναι αναδασωτέες!!. Βλέπετε πουθενά να λέει ότι πρόκειται για επέμβαση σε αναδασωτέες εκτάσεις ;
Μπείτε Εθνικό Τυπογραφείο, πατήστε αναζητήσεις, μετά αναζήτηση ΦΕΚ βάλτε έτος 2010, Δ τεύχος και αριθμούς 342 και 336 και κατεβάστε σε pdf τα τεύχη της κήρυξης των περιοχών ως αναδασωτέων, έχει και τους χάρτες !

Οι σχετικές πράξεις χαρακτηρισμού λοιπόν που είχαν εκδοθεί για την άδεια εγκατάστασης είναι άκυρες, το αναφέρει και ο Επιθεωρητής δασών Πελοποννήσου (α.π 35/09/2010)
Παραταύτα η κα Υπουργός καμώνεται πως δεν γνωρίζει τίποτε για την ταμπακιέρα.

Αλλά είπε και ο βοσκός πρίν θα την ακούσουν.


Υπογραφή

ένας μελισσοκόμος

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας έχει πιάσει εκει στον 935 με τις ανεμογεννήτριες....μιλάμε για κόλημα! Έχω βαρεθεί να ακούω κάθε πρωί να λέτε για αυτά!
Και καλά όλα τ'άλλα, τα παιδάκια στη Μεγαλόπολη τα σκεφτήκατε ποτέ? Μπαστουνόβλαχοι τσοπάνηδες! γι' αυτό δεν πάει μπροστά η Λακωνία τόσα χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Ανοητεύεις ξενόφερτε υβριστή. Δεν γνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν μπαστουνόβλαχοι στην περιοχή ;
Των εταιρειών πρέπει να είσαι.

Ως μορφωμένοικτηνοτρόφοι δεν χρησιμοποιούμε μπαστούνια και δεν είμαστε βλάχοι.Τα γίδια τα έχουμε εκπαιδεύσει και αρμέγει το ένα το άλλο.
Όσο για τα παιδάκια της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαίδας άκουσα ότι θα τα περιθάλψει η κα Μπιρμπίλη γιατί δεν υιοθετείς και συ καμπόσα ;
Άκουσε τώρα..
Πρόκειται για δήθεν επενδύσεις, στην πραγματικότητα εμείς πληρώνουμε τα εξασφαλισμένα κέρδη των εταιρειών μέσω της καθορισμένης τιμής αγοράς (σύστημα feed in tariff) της αστείας ποσότητας, σε σχέση με την ονομαστική ισχύ των εγκαταστάσεων, ενέργειας.

Η Δανία έχει γεμίσει α/γ αλλά το 50% της καταλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας εκεί προέρχεται από καύση λιθάνθρακα, αν δεν το γνωρίζεις ρώτησε στην πρεσβεία τους, μπές στον αρχαιοπτέρυγα και μάθε, κάποιος πριν έδωσε την διεύθυνση του πολύ χρήσιμου αυτού blog
Η ανάπτυξη της Λακωνίας δεν έχει να κάνει με τις ανεμογεννήτριες που θα υποβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή Μονεμβασίας, αλλά με τα εκλεκτά προιόντα που παράγει και δεν έχουν τιμές, (βλέπεις για αυτά δεν υφίσταται το σύστημα "ταρίφας"
αυτή η "καλή αγελάδα" για τους δήθεν επενδυτές) και την αξιοποιηση του εξαίσιου περιβάλλοντος της.
Ανεμογεννήτριες σημαίνει τριπλασιασμό της τιμής του ρεύματος και ΛΙΓΝΙΤΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ για τον απλούστατο λόγο ότι όταν δεν φυσσάει δεν θα έχουμε ρεύμα.
Άσε με τα φωτοβολταικά..εκεί είναι μεγαλύτερη η απάτη και αυτοί που δέσμευσαν τα χωράφια τους και πλήρωσαν χρυσάφι τις άδειες θα την πατήσουν μεγαλοπρεπώς, δες τι έγινε στην Ισπανία..

Η χώρα είναι υπό χρεοκοπία και η ακριβή ενέργεια μέσω ΜΑΠΕ προφανώς αντιστρατεύεται την μικρή εξάλλου πιθανότητα να γίνει ανταγωνιστική.
Ούτε θέσεις εργασίας εξασφαλίζονται(ένα μεγάλο αιολικό σαν αυτό του Μπόμπολα στον Πούλο απασχολεί 2-3 άτομα μόνο, το ένα με ημιαπασχόληση)και επιπλέον επιβαρύνεται το ισοζύγιο πληρωμών επειδή οι α/γ έχουν εισαγόμενο εξοπλισμό.
Όσο για τα χωματουργικά οι ίδιες οι εταιρείες πάλι τα παίρνουν απασχολώντας τα μηχανήματα τους, άσε με τις υπερτιμολογήσεις.

Κάποιοι τα πιάνουν χοντρά προωθώντας μία άχρηστη τεχνολογία ως δήθεν πανάκεια γιά την κλιματική αλλαγή που δεν έχει αποδειχτεί άν όντως είναι μία μόνιμη κατάσταση καί αν ευθύνονται οι ανθρώπινες δραστηριότητες.

Οπότε μην ανοητεύεις και μην βρίζεις αγαπητε

Μελισσοκόμος όχι βεβαίως Βλάκων.

Υστερόγραφο ελπίζω..

Ανεμογγεννήτριες σημαίνει απάτη πατήστε στην αναζήτηση EPAW να δείτε τις διογκούμενες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο.

πεζοπόρος ορειβάτης είπε...

ανώνυμε 12.27, να στο εξηγήσω.

1. Ενεργειακά και οικονομικά είναι απάτη. Όταν φυσάει, πουλάνε ρεύμα σε τιμή από 300% ως 500% πάνω από το συμβατικό. Το πληρώνεις εσύ και τα παιδιά σου, και το μοιράζεται η Μαφία.

2. Περιβαλλοντικά είναι απάτη. Ούε η Δανία ούτε η Γερμανία μοίωσαν ρύπανση χάρη σε αιολικά (αλλά αύξησαν απασχόληση γιατί τα φτιάχνουν και μας τα πουλάνε)

3. Για τα βουνά είναι ...χάλια. Εκτός αν νομίζεις ότι θα έρχεται τουρισμός να τα βλέπει. 40% μείωση τουρισμού σε τουριστικές περιοχές που έβαλαν.

4. Αααα τα άρρωστα παιδιά στην Μεγαλόπολη. Φτηνό, σάπιο και ψέυτικο επιχείρημα. Η Μεγαλόπολη να βάλει φίλτρα και αποθειωτές, και το απαιτήσετε. Ελάχιστη επιβάρρυνση στο ρεύμα (αλλά δεν ενδιαφέρει γιατί δεν έχει καλές μίζες). Δύο εγκλήματα, δεν φτιάχνουν ένα σωστό.

5. Αν βαριέσαι να ακούς, κανείς δεν σε υποχρεώνει. Αλλάζεις σταθμό.

Τα σάπια, αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος τι κάνει;
το κορόιδο ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ!!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ!!!
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!!!!!!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΛΑΚΩΝΕΣ!!ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!!!!!