Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Χάνονται τα ψάρια από τις θάλασσές μας.......

23 Ιανουαρίου 2011.
Η διαπίστωση ότι ο, άλλοτε πλούσιος σε αλιεύματα, Αργολικός Κόλπος, καθημερινά "στεγνώνει" από ψάρια, κυρίως, λόγω υπερεκμετάλευσης, ανάγκασε τον δήμαρχο Ν. Κυνουρίας, Γιάννη Μαρνέρη, να εκπέμψει "σήμα κινδύνου", με δημόσια δήλωση, στην οποία αναφέρει τα εξής :
 
"...Είναι κοινή διαπίστωση ότι η πενία σε θαλάσσια αλιεύματα συνεχώς μεγαλώνει....είναι επίσης ανάγκη κάτι να κάνουμε εμείς που έχουμε την κύρια ευθύνη...Προτείνουμε λοιπόν την ανάθεση άμεσα, εκπόνησης μίας σχετικής μελέτης για τον Αργολικό Κόλπο, με βάση την οποία, ύστερα από χρόνια βέβαια, θα επανέλθει η επάρκεια και ο ιχθυοπληθυσμός του....
...Η μελέτη αυτή μπορεί να εκπονηθεί με Προγραμματική Σύμβαση, χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μεταξύ του Υπουργείου αυτού – της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου-Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, που έχει εκπονήσει με επιτυχία αντίστοιχη μελέτη για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου αυτού κ. Γεώργιο Δ. Κόκκορη από το Λεωνίδιο...."...(πληροφ. από : ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: