Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Διάλυση της Βουλής στην Ιρλανδία.

30 Ιανουαρίου 2011.

Στη διάλυση της Βουλής αναμένεται να προβεί την Τρίτη ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν, μετά και από την έγκριση από τη Γερουσία το Σάββατο του νομοσχεδίου για το πακέτο λιτότητας που συμφωνήθηκε με ΕΕ και ΔΝΤ.
Το νομοσχέδιο για τα δημοσιονομικά είχε εγκριθεί την Πέμπτη από τη Βουλή και ο Κάουεν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδίαζε να διαλύσει τη Βουλή μετά την έγκρισή του και από το Γερουσία.

Την Τρίτη ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, που παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος εν μέσω σειράς διενέξεων, αναμένεται να ανακοινώσει και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 25η Φεβρουαρίου.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα Fine Gael, διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι όλων των άλλων, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που διεξήχθη αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση των Sunday Business Post/Red C, το Fine Gael φέρεται να χάνει μια μονάδα και να συγκεντρώνει 33% της στήριξης των ψηφοφόρων, ενώ οι Εργατικοί χάνουν δύο μονάδες και προσελκύουν το 21%. Το κυβερνών Fianna Fail περιορίζεται στο 16%.
Κατά την ίδια δημοσκόπηση, οι ανεξάρτητοι είναι οι επωφελούμενοι της πτώσης των μεγάλων κομμάτων, καθώς κερδίζουν πέντε μονάδες και συγκεντρώνουν το 15%.
’λλη δημοσκόπηση που πρόκειται να δημοσιευθεί σήμερα στην εφημερίδα Sunday Independent δίνει στο Fine Gael 34%, στους Εργατικούς 24% και στο Fianna Fail 16%.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: