Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Παπανδρέου δηλώνει ότι έχει τη στήριξη της Κοιν. Ομάδας.

26 Ιανουαρίου 2011.
Την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη τους στις κινήσεις του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση, εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις τοποθετήσεις τους κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος....
...Ανάμεσα στα επιμέρους ζητήματα, όπως μεταξύ άλλων στη σχέση της Κ.Ο. με την κυβέρνηση, και ορισμένους προβληματισμούς που έθεσαν οι συνολικά 38 βουλευτές που ζήτησαν και πήραν το λόγο, στην πλειοψηφία τους οι εισηγήσεις αναφέρονταν και στο θέμα της διαφάνειας στο πολιτικό σύστημα.
...Ειδικότερα, ο Μάρκος Μπόλαρης τόνισε ότι οι πολίτες επιθυμούν να εφαρμοστούν οι πολιτικές τις κυβέρνησης και τις επιβραβεύουν, «αλλά να μην υπάρχει ατιμωρησία» και είπε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να «περάσει» στην κοινωνία η δουλειά που γίνεται στην ΚΟ του κόμματος και το υπουργικό συμβούλιο, καθώς, όπως πρόσθεσε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διάλογος στην κοινωνία, αλλά μονόλογος που κατευθύνει τη συζήτηση στα οικονομικά μέτρα και μόνο.
...Αναφερθείσα στις πρωτοβουλίες που ήδη έχει πάρει και που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση της διαφάνειας, η Βάσω Τσόνογλου επεσήμανε ότι πρώτη φορά πρωθυπουργός κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Είπε ακόμη ότι χρειάζεται το κόμμα να βγει έξω στο λαό.

...Η Κατερίνα Περλεπέ ανέφερε ότι οι βουλευτές εισπράττουν μια δυσαρέσκεια από τους πολίτες σχετικά με τα αποτελέσματα των εξεταστικών επιτροπών, παρόλο που, όπως εξήγησε, «προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι από ένα σημείο και πέρα αυτό είναι θέμα δικαιοσύνης».
«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, μόνο να κερδίσουμε αν φτάσουμε το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο», υπογράμμισε ο Γιάννης Βούρος και υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει τιμωρία».

...Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιάνης διερωτήθηκε γιατί έγιναν τόσες εξεταστικές όταν γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι όσοι εμπλέκονταν θα απαλλάσσονταν, προφέροντας τη «μαγική» λέξη «παραγραφή» και εάν ήταν σύμπτωση ότι δεν έγινε καμία έρευνα στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων. «Πώς γίνεται να λέμε 'όλα στο φως' και να μην ψάχνουμε το δικό μας κομματικό ταμείο;», πρόσθεσε και πρότεινε να γίνει αλλαγή καταστατικού στο ΠΑΣΟΚ ώστε να επιτρέπονται οι διαφορετικές τάσεις.

«...Κάθαρση του δημόσιου βίου, χωρίς υστεροβουλίες», ζήτησε ο Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος, εκτιμώντας ότι «οι εξεταστικές δυστυχώς απεδείχθησαν ατελέσφορες», τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για το πραγματικό «πόθεν έσχες» όσων έχουν ασκήσει εξουσία από το παρελθόν έως τις μέρες μας, προκειμένου «να σταματήσει το 'ανάθεμα' επί δικαίων και αδίκων. Ζήτησε ακόμα τα μέτρα που λαμβάνονται να βαραίνουν περισσότερο τους ισχυρούς.
«Το 'βάλτε κάποιον φυλακή' γίνεται επίμονο, το ακούμε συνέχεια», ανέφερε η Σοφία Γιαννακά και πρόσθεσε ότι ακόμα και αν δεν γίνει κάτι, πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους τιμωρία.
«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας πολιτών προς το πολιτικό σύστημα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Χρύσα Αράπογλου.
«Θα πρέπει να απολογηθούν κάποια στιγμή εκείνοι που κατάντησαν τη χώρα έτσι», τόνισε ο Νίκος Παραστατίδης.
«...Υπάρχει θέμα ατιμωρησίας, δεν μπορούμε να εγκλωβιζόμαστε στις εξεταστικές που πολλές φορές είναι αναποτελεσματικές», ανέφερε ο Βασίλης Τόγιας, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε τον προβληματισμό «να πετύχουμε οικονομικά και πολιτικά, αλλά να πάθουμε μεγάλες ιδεολογικές ήττες». Σημείωσε δε ότι η λύση για το χρέος είναι η σκληρή διαπραγμάτευση με την Ευρώπη.

...Στο ίδιο πνεύμα, ο Μίμης Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ ενός «επαναπρογραμματισμού» του χρέους και είπε ότι «ο μηχανισμός διάσωσης μπορεί να εξελιχθεί σε ζουρλομανδύα για εμάς, αλλά μπορεί να είναι ο κατάλληλος κρίκος που αν τον τραβήξουμε θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε θετικά αποτελέσματα».
Επιπλέον, αναφορικά με τη διαχείριση του χρέους ο Θανάσης Παπαγεωργίου σημείωσε ότι «πρέπει να βρούμε μια λύση που να συμφέρει τη χώρα» και συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα επενδύσεων θα δώσει τον τόνο στην ανάπτυξη, κάτι που θα γίνει, όπως εξήγησε, αν εξοικονομήσουμε πόρους από την «αναρρύθμιση του χρέους».
...Ο Ανδρέας Μακρυπίδης εκτίμησε ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να προχωρήσει αν το τραπεζικό σύστημα δεν ενισχύσει την πραγματική οικονομία.
«Πώς θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη όταν το τραπεζικό σύστημα έχει κλείσει τις στρόφιγγες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις;», διερωτήθηκε η Μαρία Θεοχάρη και πρόσθεσε ότι πρέπει να προστατευτούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
...Διερωτήθηκε επίσης, σχετικά με το έλλειμμα εμπιστοσύνης του πολίτη προς το πολιτικό σύστημα, «μήπως συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε την καχυποψία του πολίτη;» και για το εάν η πρωτοβουλία για αγωγή κατά της SIEMENS «έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα».
«Η ανάπτυξη είναι ικανή για την έξοδο από την κρίση», είπε ο Σπύρος Μοσχόπουλος.
...Πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για 100.000 οικογένειες που συνθέτουν τον πυρήνα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, πρότεινε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι η «πόρτα» του πρωθυπουργού πρέπει να καταστεί πιο πρόσφορη προς τους βουλευτές.
«...Έχουν πειστεί οι πολίτες για την πολιτική μας», τόνισε ο Δημήτρης Τσιρώνης και υποστήριξε ότι πρέπει να ενισχυθούν όσοι παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ και ότι πρέπει να προωθηθεί άμεσα ο εκλογικός νόμος.
...Την πεποίθηση ότι «στο τέλος της πορείας θα είναι τα πάντα διαφορετικά, ωστόσο αν δεν προσέξουμε τώρα θα σώσουμε την οικονομία, όμως χωρίς κράτος πρόνοιας, κοινωνική δικαιοσύνη και θεσμούς αλληλεγγύης», εξέφρασε ο Νίκος Σαλαγιάννης. Ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα πρέπει να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της αφομοίωσης των μεταρρυθμίσεων από την κοινωνία και να δώσουν προοπτική στο κομμάτι της κοινωνίας που «ματώνει», ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό είπε: «Είμαστε μαζί σου, δεν είμαστε αντάρτες ούτε συνωμότες, την αγωνία του κόσμου εκφράζουμε».

«...Εάν δεν καταφέρουμε να πείσουμε για το ποιος φταίει, τότε ο κόσμος αποπροσανατολίζεται», επεσήμανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, προσθέτοντας ότι ο ένας κατηγορεί τον άλλο και βγάζει τον εαυτό του έξω από την κρίση. Διερωτήθηκε πόσο υγιής είναι η δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ.

...Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο της ελληνικής πολιτικής και κοινωνίας είναι το «όπλο» για τη συναίνεση του λαού στις πολιτικές της κυβέρνησης, εκτίμησε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος είπε ότι τα περί πρόωρων εκλογών είναι δημιούργημα πίεσης προς την υπάρχουσα κυβέρνηση για να υπάρξει σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης. Είπε ακόμη ότι δεν είναι επαρκής η νομοθέτηση στο χώρο της υγείας και ότι χρειάζεται ένας νόμος πλαίσιο.
...Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και στη συνέχεια την ανάπτυξη είναι η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, τόνισε ο Νίκος Ζωίδης και ανέφερε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο για τους περιφερειάρχες.
...Να ενισχυθεί περισσότερο η αμφίδρομη σχέση κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας, ζήτησε ο Παντελής Ασπραδάκης και πρότεινε να υιοθετηθούν μέτρα στήριξης για τον χαμηλόμισθο πολίτη και σκληρή στάση απέναντι στους φοροφυγάδες.
...Ο Έκτωρας Νασιώκας ευχήθηκε η Συνδιάσκεψη του κόμματος να δημιουργήσει όραμα και ελπίδα για να στηριχτεί η προσπάθεια της κυβέρνησης. «Σήμερα είναι ζητούμενο αν υπάρχει δημοκρατία και στο δικό μας κόμμα και εάν οι βουλευτές συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων», πρόσθεσε.

...Να γίνει συζήτηση για τις μονοεδρικές περιφέρειες, ζήτησε ο Χρήστος Μαγκούφης και έθεσε το ερώτημα πότε θα διεκδικηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.
«Πρέπει να έχουμε την έμπνευση ότι εργαζόμαστε όλοι μαζί», σημείωσε ο Γιάννης Αμοιρίδης και πρότεινε τρόπους για να επικρατήσει ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας, όπως, μεταξύ άλλων, τη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων.
«Πρόβλημα» στη «γραμμή» επικοινωνίας ανάμεσα σε κυβέρνηση - Κ.Ο. και ανάμεσα σε βουλευτές -κοινωνία, εντόπισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, λέγοντας ότι οι υπουργοί θα πρέπει πραγματικά να κάνουν τους βουλευτές συμμέτοχους στις αλλαγές.
«Δεν μοιραζόμαστε την ίδια γνώση και στον ίδιο χρόνο», είπε η Αφροδίτη Παπαθανάση και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» πριν την ολοκλήρωση των ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ να υπάρχουν «διαρροές και μάλιστα λανθασμένες».
«Μας είπατε να γίνουμε επαναστάτες, αλλά παραμένουμε επαίτες μιας συμμετοχής», υπογράμμισε ο Χρήστος Κατσούρας.
«...Η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως εκείνη που επιτάχυνε όσο καμία άλλη τις μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο Οδυσσέας Βουδούρης, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει «μηδενική ανοχή» προς κάθε λάθος βήμα και παράλειψη. Τόνισε δε ότι στο «ψευτοδίλημμα": «Ή είσαι στρατιωτάκι ή είσαι αντάρτης», οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απαντούν ότι ασκούν κριτική γιατί έτσι βοηθούν την κυβέρνηση. Ακόμη τάχθηκε υπέρ ενός νόμου πλαισίου «που θα υλοποιήσει το όραμα για την υγεία» και ανέφερε ότι «υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει ένα χάσμα ανάμεσα στην πολιτική που θέλουμε και τα μέτρα που παίρνουμε».
«...Να ακούμε το λαό προκειμένου να είναι συμπαραστάτης των αλλαγών», σημείωσε ο Συμεών Κεδίκογλου, μεταξύ άλλων.
...Ο Ευτύχης Δαμιανάκης είπε ότι αναφορικά με τον αγροτικό τομέα πρέπει να γίνουν βήματα πέραν των πλαισίων και των στρατηγικών και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Πρότεινε δε τη δημιουργία ενός εθνικού κέντρου Ανάπτυξης, όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες.
«...Συγκεκριμένη στρατηγική για κάθε περιφέρεια», πρότεινε η Όλγα Ρενταρή, η οποία υποστήριξε ότι η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης θα δημιουργήσει προβλήματα στον πληθυσμό του Έβρου.

...Επιπλέον, το λόγιο πήραν και οι βουλευτές: Άρια Αγάτσα, Θανάσης Οικονόμου, Σπυροπάνος Μαργέλης, Κατερίνα Φαρμάκη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Μαρία Μίχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: