Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Επιμένει η Μέρκελ, σε μη διεύρυνση του μηχανισμού στήριξης.

26 Ιανουαρίου 2011.
Η γερμανική κυβέρνηση επιμένει και μετά τη σημερινή συνάντηση Μέρκελ-Μπαρόζο στη θέση ότι δεν απαιτείται απόφαση τώρα για τη διεύρυνση του μηχανισμού στήριξης...
η Μέρκελ,  και ο πρόεδρος της Κομισιόν είχαν χθες το βράδυ 4ωρη συνάντηση στο ανάκτορο Μέζεμπεργκ στο Βερολίνο.... Ήταν μία πολύ ζωηρή, πολύ ανοιχτή και πολύ φιλική ανταλλαγή απόψεων.., είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο, Στέφεν Ζάιμπερτ.......Ωστόσο οι διαφορετικές προσεγγίσεις παραμένουν....Ο κ. Μπαρόζο ζητούσε επιτάχυνση των αποφάσεων για τη διεύρυνση του μηχανισμού στήριξης, ενώ για την κ. Μέρκελ «δεν υπάρχει αναγκαιότητα» για μία τέτοια απόφαση σήμερα, καθώς μόνον η Ιρλανδία έχει προσφύγει στο μηχανισμό, όπως επανέλαβε ο εκπρόσωπός της κ. Ζάιμπερτ. 
...Η καγκελάριος φοβάται ότι με τη συνεχή δημοσιοποίηση νέων προτάσεων θα αποσταθεροποιηθούν οι αγορές. 
...Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να συμβάλλει στην αύξηση της βοήθειας, αλλά στο πλαίσιο ενός πακέτου για τη μακροπρόθεσμη διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ. Το συνολικό πακέτο θα πρέπει να έχει διαμορφωθεί μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.
...Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ κάλεσε τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης να ενισχύσουν τις προσπάθειες για τη σταθεροποίησή τους.
«...Η Γερμανία περιμένει -και δικαίως- ότι οι κανόνες του παιχνιδιού στην Ευρώπη θα τηρούνται», είπε ο κ. Βουλφ σε εκδήλωση του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανικών BDI.

Δεν υπάρχουν σχόλια: