Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

"Συνολική λύση" της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη ;

28 Iaνουαρίου 2011.
Το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους είναι μια από τις πολλές ιδέες που βρίσκονται υπό συζήτηση αυτήν την περίοδο στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν...
...Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το Νταβός για το θέμα αυτό, ο Α. Αλταφάζ, αφού ανέφερε ότι ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε στο Νταβός με τον Επίτροπο οικονομίας, Όλι Ρεν, πρόσθεσε ότι αυτήν την περίοδο στην ευρωζώνη, αλλά και στην ΕΕ γενικότερα, βρίσκεται σε εξέλιξη μία συζήτηση σχετικά με την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
...Στις συζητήσεις αυτές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν, περιλαμβάνεται και το θέμα του σημερινού και μελλοντικού χρηματοδοτικού μηχανισμού της ευρωζώνης, το οποίο θα απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 4ης Φεβρουαρίου. Ο Α. Αλταφάζ επισήμανε τις προσπάθειες τόσο του Προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μ. Μπαρόζο, όσο και του Επιτρόπου Ρεν για να υπάρξει πρόοδος στις αποφάσεις και τόνισε ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εξεύρεση μιας συνολικής λύσης είναι επείγουσα ανάγκη.
...Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν δήλωσε ότι πράγματι, το θέμα που έθιξε από το Νταβός ο Έλληνας υπουργός οικονομικών βρίσκεται στο τραπέζι των ανεπίσημων συζητήσεων, αλλά παράλληλα, πρόσθεσε, υπάρχουν και άλλες επιλογές υπό συζήτηση.
«...Η συζήτηση είναι ανοιχτή και τα κράτη μέλη θα πρέπει να βρουν τους τρόπους για να δοθεί η πιο αποτελεσματική λύση, μέσω ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης» δήλωσε ο Α. Αλταφάζ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για τη λειτουργία και του σημερινού μηχανισμού στήριξης.
«...Στόχος είναι να καθησυχάσουμε τις αμφιβολίες των αγορών» και η ευρωζώνη να αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα πιο απίθανα και δυσάρεστα σενάρια, κατέληξε ο Α. Αλταφάζ.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: