Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Εισαγγελική έρευνα για το τσαντήρι του Τσίπρα.

26 Ιανουαρίου 2011.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη του ιστορικού κτιρίου της Νομικής Σχολής από παράνομους μετανάστες, διέταξε πριν λίγο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ι. Σακελάκος....
...Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα έχει εντολή να εντοπίσει εάν έχει διαπραχθεί από τις πρυτανικές αρχές το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αλλά και να εντοπίσει άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος κάθε υπεύθυνου για την είσοδο και κατάληψη των μεταναστών στους χώρους της Σχολής.
...Εν τω μεταξύ, ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδ. Πελεγρίνης, θα κληθεί επειγόντως στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να δηλώσει με σαφήνεια ποιες είναι οι προθέσεις του και ποια στάση έχει αποφασίσει να κρατήσει στο ζήτημα της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών από αλλοδαπούς μετανάστες.
...Την εντολή αυτή έδωσε σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντες, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιω. Σακελλάκο.
...Ο κ. Τέντες ζήτησε από τον κ. Σακελλάκο να ξεκαθαρίσει ο Πρύτανης, όταν μεταβεί στην Εισαγγελία Εφετών, αν προτίθεται ή όχι να συγκαλέσει άμεσα το Πρυτανικό Συμβούλιο για το ζήτημα της κατάληψης και αν θα ζητήσει επέμβαση για την εκκένωση του χώρου της Νομικής Σχολής Αθηνών, τον οποίο έχουν καταλάβει οι μετανάστες.
...Μάλιστα, ζητήθηκε από τον κ. Τέντε να επισημανθεί στον κ. Πελεγρίνη ότι ο χώρος, ο οποίος έχει καταληφθεί από τους μετανάστες, είναι υπό επισκευή και δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, με συνέπεια να μην τίθεται θέμα πανεπιστημιακού ασύλου.
...Ακόμη, ο κ. Σακελλάκος θα τονίσει τις τυχόν ευθύνες, που έχει ο ίδιος Πρύτανης, όπως και αυτές που έχουν οι υπεύθυνοι για το πανεπιστημιακό άσυλο συνάδελφοί του.

***Παράλληλα, σήμερα...
....Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, να εγγυηθούν για την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών από τη Νομική Σχολή όπου έχουν κάνει κατάληψη, σε άλλο χώρο.

...Ο πρύτανης, ο οποίος μαζί με τον αντιπρύτανη κ. Π. Σφηκόπουλο και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου, που παρέστη ως προεδρεύων της Συνόδου των πρυτάνεων, έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κάλεσε να προσέλθουν άμεσα στο Πανεπιστήμιο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για το συντονισμό της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης Αννα Νταλάρα, ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, να συσκεφθούν για να βρεθεί ο χώρος της ασφαλούς μετάβασης των μεταναστών.

...Ο κ. Πελεγρίνης τόνισε ότι το θέμα είναι ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής. Επίσης, επέκρινε εκείνους που ιδιοτελώς εκμεταλλεύθηκαν πολιτικά το ζήτημα, όπως είπε. Κατήγγειλε επίσης όσους επένδυσαν πολιτικά στην κατάλυση του θεσμού του ασύλου, ενω τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα δυναμικής εκκένωσης της Νομικής Σχολής.

...***Απαό την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι η εφαρμογή του νόμου περί ασύλου, δεν ξεκινάει εκεί που αρχίζει η καταστολή. Το ζήτημα μεταβιβάστηκε έντεχνα, είπε, σε αυτούς που δεν μπορούν και δεν οφείλουν να το διαχειριστούν, έτσι και ο θεσμός του Πανεπιστημίου τώρα ζητεί από το κράτος την εκπλήρωση των δικών του υποχρεώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: