Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η ΟΝΝΕΔ ζητά την κατάργηση του ασύλου.

26 Ιανουαρίου 2011.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχε το πρωί ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Νομική Αθηνών, αλλά και την ανακίνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση θέματος κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου...
...Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαμιμίκος έκανε λόγο για θλιβερά φαινόμενα παρεμπόδισης της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, τα οποία και καταδεικνύουν χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος.
...Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ καυτηρίασε το γεγονός ότι πλεόν πολλά Ιδρύματα έχουν αφεθεί σε ένα καθεστώς ανομίας, κάνοντας λόγο για κατειλημμένα κτήρια, φθορές στις υποδομές, παράνομες δραστηριότητες, που καλύπτονται πίσω από το πρόσχημα του ακαδημαϊκού ασύλου.
..Ακόμη ξεκαθάρισε πως ...η μόνη λύση για να τεθεί ένα τέρμα στις παράνομες πράξεις, που «θάβουν» την ανώτατη εκπαίδευση, είναι η κατάργηση του ασύλου, που σήμερα - όπως επεσήμανε - υποθάλπει εγκληματικές πράξεις.
...Ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε πως η ΟΝΝΕΔ θεωρεί αυτονόητη τη διατήρηση της έννοιας της προστασίας της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, έρευνας και δράσης, καθώς καμία δημόσια Αρχή δεν θα μπορεί να επέμβει ή να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής δίωξη στους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό, οποιουδήποτε ανώτατου Ιδρύματος που ασκεί τις ανωτέρω δραστηριότητες.
...Επεσήμανε, όμως, πως σε κάθε περίπτωση διάπραξης αδικήματος οποιουδήποτε βαθμού, οι δημόσιες Αρχές έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν ύστερα από απλή καταγγελία για το περιστατικό.
...Η ΟΝΝΕΔ κάλεσε τις αρχές να μεριμνήσουν για την άμεση επιστροφή και χρήση από τα Ιδρύματα όλων εκείνων των παρανόμως κατειλημμένων χώρων που ανήκουν στην ιδιοκτησία τους και για τους οποίους σήμερα ο Έλληνας πολίτης επιβαρύνεται με το κόστος λειτουργίας τους, αλλά και για την ενίσχυση της φύλαξης των χώρων του Πανεπιστημίου, με δημιουργία ειδικά εκπαιδευμένης υπηρεσίας Πανεπιστημιακής φύλαξης με όμοια λειτουργία, όπως σε αντίστοιχα Ιδρύματα του εξωτερικού.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: