Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ηρεμία μετά τη σφαγή...

Ηρεμία επικρατεί από νωρίς το πρωί, σήμερα, στα Τίρανα μετά τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια, στα οποία σκοτώθηκαν από πυρά τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 50 άτομα, διαδηλωτές και αστυνομικοί...Σήμερα, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον τόπο όπου σκοτώθηκαν οι διαδηλωτές, μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο και άναψαν κεριά......Η αντιπολίτευση κήρυξε ημέρα πένθους το Σάββατο και προανήγγειλε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την απομάκρυνση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον Μπερίσα για τους θανάτους.
...Από την πλευρά του, ο Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε για τα επεισόδια τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Εντι Ράμα και άφησε να εννοηθεί ότι οι νεκροί σκοτώθηκαν από πυρά που προήλθαν μέσα στους διαδηλωτές.
«...Οι πρώτες εκτιμήσεις αποκαλύπτουν πως οι νεκροί πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση και από όπλα που δεν ανήκουν ούτε στις δυνάμεις της αστυνομίας, ούτε της εθνικής φρουράς», επισήμανε.
...Όμως, το τηλεοπτικό κανάλι News 24 των Τιράνων μετέδωσε εικόνες που δείχνουν ένα μέλος της εθνικής φρουράς να πυροβολεί και δύο άτομα να πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες.
...Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι άρχισε τις έρευνες για τη διαλεύκανση των θανάτων και όλων των χθεσινών γεγονότων...
«...Η Αλβανία δεν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτε θα βρεθεί, αλλά τα σενάρια της βίας δεν θα τα ανεχτούμε. Τα νόθα παιδιά των Μπεν Άλι της Αλβανίας έφτιαξαν σενάρια σαν της Τυνησίας για εσάς πολίτες της Αλβανίας», δήλωσε ο Μπερίσα, συγκρίνοντας τους αντιπολιτευόμενους σοσιαλιστές με τον πρώην πρόεδρο της Τυνησίας Μπεν Άλι.
...Ο Αλβανός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν την προσεχή Τετάρτη στα Τίρανα «κατά της βίας».
...«Διαβεβαιώνουμε τον Σαλί ότι θα τον αντιμετωπίσουμε με όλη την ιστορική και πολιτική ευθύνη που αισθανόμαστε για να απαλλαγούμε από αυτό το ανυπόφορο καθεστώς των κλεφτών», είπε ο Ράμα....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: