Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Και ο ΛΑΟΣ ζητά κατάργηση του ασύλου.

27 Ιανουαρίου 2011.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης,  χαρακτήρισε το πανεπιστημιακό άσυλο «...μια παρωχημένη υπόθεση...» και ανέφερε ότι η πρόταση νόμου κατατέθηκε στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του κατά την συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά και με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με την κατάληψη της Νομικής από παράνομους μετανάστες.......Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι όταν ο ίδιος είχε θέσει το ζήτημα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, «τότε η Νέα Δημοκρατία είχε εναντιωθεί» . 
...Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «σήμερα πιστεύουμε με την ωριμότητα των περιστάσεων, η Νέα Δημοκρατία και άλλες δυνάμεις, θα αντιληφθούν ότι το άσυλο είναι μια παρωχημένη υπόθεση» .
...Να σημειωθεί ότι χθες η Νέα Δημοκρατία είχε ανακοινώσει ότι θα προβεί σε κατάθεση πρότασης νόμου για την κατάργηση του ασύλου την ερχόμενη εβδομάδα.
...Στην πρόταση του ΛΑΟΣ η κατάργηση του ασύλου χαρακτηρίζεται «κοινωνική αναγκαιότητα» και υπενθυμίζεται ότι το κόμμα είχε προτείνει την κατάργηση ήδη από την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2008 «πρόταση που δεν απεδέχθη κανένα άλλο κόμμα» .
...Όπως υποστηρίζει το ΛΑΟΣ στην πρόταση νόμου που κατέθεσε, «εκτός του ότι πλέον το άσυλο δεν εξυπηρετεί κάποια αναγκαιότητα, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες απαράδεκτων καταστάσεων εντός των ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς οι χώροι αυτοί υπό το πρόσχημα του ασύλου και εξαιτίας της συνεχούς άρνησης των πρυτανικών αρχών να δώσουν άδεια στα όργανα του κράτους, γίνονται άντρο παρανομίας, τρομοκρατών, επιθέσεων, βανδαλισμών, παραεμπορίου και εσχάτως καταλύματος λαθρομεταναστών» .
«...Συνεπώς», καταλήγει, «...είναι πλέον επιτακτική η άμεση κατάργηση του ασύλου προκειμένου να εκπληρωθεί και η αποστολή του αρ. 16 του Συντάγματος, καθώς σήμερα οι μόνοι χώροι στους οποίους δε διακινούνται ελεύθερα ιδέες είναι τα πανεπιστήμια, τα οποία καθημερινά καταλαμβάνονται από μη δημοκρατικές μειοψηφίες της άκρας αριστεράς...» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: