Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο Νταβός.

27 Ιανουαρίου 2011.
Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και άλλων 35 ηγετών απ΄ όλο τον κόσμο, άρχισαν στο Νταβός της Ελβετίας οι εργασίες της 41ης συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός...
Ο Γ. Παπανδρέου μετέχει για δεύτερη, συνεχόμενη, φορά στο Φόρουμ του Νταβός, και θα μιλήσει σήμερα σε πάνελ στο οποίο θα μετέχουν επίσης ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ......Το θέμα που θα συζητηθεί στο πάνελ είναι οι «Ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις» και τίτλος της συζήτησης, «Ευρώπη: πίσω στο σχεδιαστήριο»; Οι συνομιλητές θα συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη θα μπορέσει να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την εξασφάλιση της συνοχής και της ανταγωνιστικότητάς της. 
...Σε ανάλογο πάνελ θα πάρει μέρος και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με θέμα την ευρωζώνη και ειδικότερα αν η ευρωζώνη μετατοπίζεται από την επιβίωση στην αναγέννηση.
***Εν τω μεταξύ, χθες...
..Δέσμη κυβερνητικών πρωτοβουλιών που θα αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, τα οικονομικά των κομμάτων, το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, τον εκλογικό νόμο, τη διάκριση των εξουσιών και το χτύπημα της διαφθοράς, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
...Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ήδη η κυβέρνηση επιφέρει αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης, ενώ σε ό,τι αφορά την Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens είπε ότι ήδη έχει δώσει οδηγίες για περαιτέρω ενέργειες. Επανερχόμενος, ωστόσο, λίγο αργότερα στον θεσμό των Εξεταστικών Επιτροπών, ο πρωθυπουργός είπε ότι, τελικά, αυτές δεν είναι επαρκής θεσμός και πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού της ελεγκτικής ικανότητας του κοινοβουλίου.
...Ο πρωθυπουργός είπε ότι «αισθανόμαστε περήφανοι που ως αξιωματική αντιπολίτευση ζητήσαμε Εξεταστικές και περήφανοι που ως κυβέρνηση εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο για να φωτιστούν οι υποθέσεις» και διερωτήθηκε «πόσο περήφανοι αισθάνονται αυτοί που έλεγαν «όχι» σε όλα και έκλεισαν νύχτα την Βουλή για να εξασφαλίσουν την παραγραφή».
...«Μπορεί η διαφθορά να μην έχει πολιτικό χρώμα, αλλά δεν μας ακουμπά όλους» επισήμανε ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε επίσης στα οικονομικά των κομμάτων και στο «πόθεν έσχες» των πολιτικών, λέγοντας πως ήδη ξεκίνησαν νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα ζητήματα αυτά, ενώ θα υπάρξει και νέος εκλογικός νόμος.
...Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, για απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά τους μέσω και της δημοσίευσής τους, ενώ πρόσθεσε «να δούμε πως θα αντιδράσουν τα άλλα κόμματα».
...Σε ότι αφορά τη διάκριση των εξουσιών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έλειπε η πολιτική βούληση σύγκρουσης με το κατεστημένο, προσθέτοντας ότι «έχουμε την βούληση, την στήριξη του ελληνικού λαού, ενώ δημιουργούμε και θεσμούς που θα μας στηρίξουν στην σύγκρουση αυτή».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: