Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

"Μειώστε τις δαπάνες για φάρμακα".

29 Ιανουαρίου 2011.
Στην Αθήνα, παραμένει το κλιμάκιο της τρόικας, για ελέγχους και διαβουλέυσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της εκταμίευσης της 4ης δόσης του δανείου...Χθες, το κλιμάκιο της τρόικας, βρέθηκε επί ώρες στο υπουργείο Εργασίας, (γράψαμε σχετικά, στις χθεσινές σελίδες)...Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ασφαλιστικό και οι επιχειρησιακές συμβάσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο  της προσοχής του κλιμακίου στις επαφές του με στελέχη του υπουργείου...

...Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα έσοδα και τις δαπάνες των Ταμείων, τονίζοντας την ανάγκη παρακολούθησής τους κάθε μήνα με on line σύστημα, ενώ επανέλαβαν την ανάγκη διευκόλυνσης των επιχειρήσεων για εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.  
...Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνοκράτες ζήτησαν επίσης αυστηρό έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία, μόνο στο ΙΚΑ, τον Δεκέμβριο, μειώθηκε κατά 31,5%. Συνολικά εκτιμάται ότι με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα εξοικονομηθεί φέτος 1,5 δισ. από τη φαρμακευτική δαπάνη του Δημοσίου.
...Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι τελικές αποφάσεις για νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό θα ληφθούν το καλοκαίρι, αφού ολοκληρωθούν και οι μελέτες για τα επικουρικά ταμεία.
...Τα στελέχη της τρόικας προβληματίζονται και για το γεγονός ότι έναν μήνα μετά την ψήφιση του νόμου για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις δεν υπάρχει ακόμη εφαρμογή τους, παρά το ενδιαφέρον που φαίνεται να έχουν εκδηλώσει πολλοί εργοδότες.
...Οι τεχνοκράτες ανησυχούν και για ορισμένες ασφαλιστικές δικλίδες που προβλέπει ο νέος νόμος και –όπως είπαν– είναι πιθανό να εμποδίσουν, στην πράξη, τη μείωση των αποδοχών....
...Αυτές είναι:
1.. η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και στα μη μέλη...
2.. η διαπραγμάτευση με την κλαδική ομοσπονδία εκεί όπου δεν υπάρχει σωματείο εργαζομένων...
3.. η τεκμηρίωση των λόγων για επιχειρησιακή....
...Παρά τις προβλέψεις για περιορισμό των ελλειμμάτων στα Ταμεία και συγκράτηση των συνταξιοδοτικών δαπανών μέχρι το 2060 κάτω από το 2,5%, η μείωση των αποδοχών στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η αυξανόμενη ανεργία, αλλά και οι μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών αναμένεται να επιβαρύνουν φέτος τα Tαμεία με 8,6 δισ. ευρώ, όπως εκτιμά το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. 
...Eτσι δεν αποκλείεται μετά το καλοκαίρι να ζητηθούν από την τρόικα νέες παρεμβάσεις στον τομέα αυτό...(Ν.Π., ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: