Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

24ωρη απεργία τη Δευτέρα σε Μετρό και ΗΣΑΠ...

29 Ιανουαρίου 2011.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή με μικρές τροποποιήσεις. Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 -16.00, προκειμένου να μετάσχουν στη γενική τους συνέλευση, όπου αναμένεται να αποφασιστεί 48ωρη απεργία από την Τρίτη...
..Το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών μπήκε πλέον στην τελική ευθεία μετά και την κατάθεσή του στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης. Από τις υποχρεωτικές μετατάξεις εξαιρούνται όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2011, ενώ προτεραιότητα στις μετατάξεις θα δοθεί στους αποσπασμένους εργαζόμενους εκτός ΟΑΣΑ. Από το κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, αφαιρέθηκε ο όρος κατάργηση των ΣΣΕ και γίνεται πλέον λόγος για αντικατάσταση.
...Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών χαρακτηρίζουν επιβεβλημένη την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης, ενώ τονίζουν ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου και θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές.

***Επίσης...
....48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Κατά την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε να απεργήσουν οι εργαζόμενοι, ώστε να δηλώσουν με αυτό τον τρόπο την διαφωνία τους για την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου για τις Αστικές Συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: