Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Αερογέφυρα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από την Αίγυπτο.

31 Ιανουαρίου 2011.

Τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην Αίγυπτο, εφόσον το επιθυμούν, αποφάσισε το υπουργείο Εξωτερικών, με την αποστολή στρατιωτικών αεροσκαφών, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε την απόφαση αυτή σε συνεννόηση με το υπουργείο Άμυνας και βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τις υπόλοιπες χώρες που προγραμματίζουν επιχειρήσεις επαναπατρισμού.


Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να απομακρύνουν από τη Δευτέρα του Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Αίγυπτο εξαιτίας των βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο. Έδωσαν επίσης άδεια να φύγουν από τη χώρα οι οικογένειες των μελών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αίγυπτο, αλλά και το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας.
 
Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα στείλει τρία αεροπλάνα στην Αίγυπτο για να διασφαλίσει τον επαναπατρισμό των υπηκόων της.
 
Στο μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν, και πάλι την Κυριακή, στο κέντρο του Καΐρου απαιτώντας από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί, ενώ στρατιωτικά οχήματα έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους και δύο μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την πλατεία Ταχρίρ.
 
"Τώρα πιά δεν μπορεί να κάνουμε πίσω", δήλωσε ο αντικαθεστωτικός Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι, ο οποίος κατέβηκε μαζί με τους διαδηλωτές στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
 
"Αυτό που ξεκίνησε δεν σταματά. Εχουμε όλοι ένα κοινό, βασικό αίτημα: το τέλος του παρόντος καθεστώτος και την αρχή μιας νέας εποχής για μια νέα Αίγυπτο", τόνισε ο Ελ-Μπαραντέι. "Η αλλαγή έρχεται σε λίγες ημέρες", πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος.
 
Η αστυνομία, η οποία ενεπλάκη σε συγκρούσεις με τους διαδηλωτές τις τελευταίες ημέρες, είχε εξαφανιστεί από τους δρόμους από την Παρασκευή, όταν αναπτύχθηκε ο στρατός. Το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε ότι αστυνομικοί επιστρέφουν για περιπολίες στους δρόμους.
 
Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προέτρεψε τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ να απαντήσει στα αιτήματα του λαού για αλλαγές, ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χ. Κλίντον, ζήτησε μεταβίβαση της εξουσίας.
 
Τουλάχιστον 125 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, στα επεισόδια των τελευταίων ημερών και χιλιάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά δεν υπάρχει έως τώρα επίσημος απολογισμός.
 
Εξάλλου, περισσότεροι από 450 άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες επειδή επιδίδονταν σε λεηλασίες κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: