Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Στη Νομική, περνάγαμε ...καλά..."

28 Iaνουαρίου 2011.
Για άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο νεοκλασικό κτίριο, όπου μεταφέρθησαν τη νύχτα,  έκαναν λόγο τα μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης προς τους μετανάστες-απεργούς πείνας...αφήνουν δε να νοηθεί ότι οι μετανάστες στη Νομική, περνούσαν πολύ καλλίτερα !!!.
«...Οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι βγήκαν από τη Νομική με ψηλά το κεφάλι. Με πορεία, κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους ήρθαμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την αθλιότητα. Ο χώρος που παραχωρήθηκε δεν επαρκεί ούτε για 100 άτομα. 
...Αυτή τη στιγμή οι μετανάστες είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες. Δεν έχει παραχωρηθεί όλο το κτίριο, αλλά μόνο ο πρώτος όροφος και το υπόγειο. ...Συνολικά 80 άνθρωποι κοιμόντουσαν μέχρι τις 6 το πρωί στην αυλή και μόλις άρχισε να ψιχαλίζει μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους αλληλεγγύης στην Αθήνα...», τόνισε ο Πέτρος Γιώτης, μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης.
Από την πλευρά τους, οι μετανάστες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία πείνας, μέχρι την τελική δικαίωσή τους. 
...Στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ηπείρου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 157 μετανάστες και 15 μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης.

***Για τη συνεργασία όλων και την επίτευξη ειρηνικής αποχώρησης των μεταναστών από τη Νομική, κάνει λόγο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, σε ανακοίνωση, που εξέδωσε,πριν λίγο,  στην οποία τονίζεται: 
«...Μετά την ειρηνική αποχώρηση των μεταναστών από τον χώρο της Νομικής Σχολής επιβεβαιώθηκε στην πράξη ότι αυτή ήταν η μόνη δυνατή και επιτεύξιμη λύση, η οποία αποτελούσε και την αρχική πρόταση του Πανεπιστημίου.
...Το Πανεπιστήμιο με σωστό σχεδιασμό κινήσεων και με γνώμονα το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον διεξήγαγε επί σειρά ημερών διαπραγματεύσεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς, Υπουργεία, ομάδες που βρίσκονταν στον χώρο, βουλευτές, με αποφασιστικότητα και με επιδίωξη αφενός την προστασία των ανθρώπων και αφετέρου τη διαφύλαξη του Πανεπιστημιακού ασύλου.
...Η θετική κατάληξη επιβεβαιώνει, τέλος, ότι το Πανεπιστήμιο γνωρίζει και μπορεί να διαχειριστεί με υπευθυνότητα μία κρίση για την οποία πολλοί είχαν προδιαγράψει με περισσή ευκολία ένα κακό τέλος..
...Το Πανεπιστήμιο διαφύλαξε τις ελευθερίες και την κοινωνική ειρήνη και αυτό το όφελος αποδίδεται στην κοινωνία..».

Δεν υπάρχουν σχόλια: