Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Ειρηνική η πορεία της αντιπολίτευσης στα Τίρανα.

28 Iaνουαρίου 2011.
Χωρίς ένταση κι επεισόδια κύλησε η σιωπηρή πορεία της αντιπολίτευσης, στα Τίρανα, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και κατά την οποία εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απέτισαν φόρο τιμής στους τρεις διαδηλωτές που έχασαν τη ζωή τους, την περασμένη Παρασκευή, στα βίαια επεισόδια μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο
......Οι συμμετέχοντες στην πορεία άφησαν από ένα λουλούδι, εκεί όπου σκοτώθηκαν οι διαδηλωτές και συνέχισαν να πορεύονται, ειρηνικά, στους δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας.
...Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, απηύθυνε χθες έκκληση στους πολίτες της χώρας να συγκεντρωθούν και με λουλούδια κι αναμμένα κεριά να αποδώσουν φόρο τιμής στους τρεις διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι κατ' αυτόν τον τρόπο κατά της κρατικής βίας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

...Μετά τα αιματηρά επεισόδια της 21ης Ιανουαρίου και τις επίμονες πιέσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων να ματαιωθεί η διαδήλωση, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, ζήτησε από τους υποστηρικτές του να αποφύγουν τις πράξεις βίας και να μην αντιδράσουν σε τυχόν προκλήσεις.
...Η προγραμματισμένη για αύριο διαδήλωση του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος του Σαλί Μπερίσα ματαιώθηκε κατόπιν πιέσεων του Αμερικανού πρέσβη στα Τίρανα, Αλεξάντερ Αρβίζου, ο οποίος υποστήριξε ότι διαδηλώσεις επίδειξης δύναμης από τις δύο πλευρές θα οξύνουν το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα στην Αλβανία.
...Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι «είναι σεβαστό το δικαίωμα κάθε πολίτη για μια ειρηνική διαμαρτυρία, αλλά πρέπει να διατηρηθούν οι θεσμοί» και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει αντίδραση σε κάθε μορφή παραβίασης της έννομης τάξης και του Συντάγματος».
...Ο κ. Μπερίσα ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία των αρχών, οι προετοιμασίες για τη διαδήλωση της 21ης Ιανουαρίου ήταν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια δολάρια.
Επισήμανε δε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, υπήρχαν πληρωμένα κακοποιά στοιχεία στη διαδήλωση, με στόχο τις συμπλοκές με τις αρχές και την ανατροπή της κυβέρνησης».
...Ο κ. Μπερίσα προειδοποίησε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, ότι θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, αν σημειωθούν νέα επεισόδια στη διαδήλωση και γίνει προσπάθεια ανατροπής των θεσμών.
...Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπαμίρ Τόπι, ζήτησε σήμερα να ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές και να υπάρξει διαφάνεια στην έρευνα για τα αιματηρά γεγονότα της 21ης Ιανουαρίου, στα οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: