Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Διώκουν τον Μαντέλη για πλημμέλημα.

23 Ιανουαρίου 2011.
Την παραπομπή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, πρόκειται για πλημμέλημα, που μάλλον έχει παραγραφεί..., διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, (ΑΠΕ)...

...Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τα οικονομικά έτη 2006- 2007 και σχετίζεται με την ομολογία του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι μέσω του λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα στο όνομα Α. ROCOS έλαβε χρήματα από την Siemens ως προεκλογική χορηγία.
...Οι Εφέτες, μέλη του Συμβουλίου, έκαναν δεκτή με το βούλευμα (αριθμ 92/2011) την πρόταση της Εισαγγελέως Αργ. Χουρδετσανάκη για παραπομπή του πρώην υπουργού για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.
...Διατάσσουν επίσης με το βούλευμα τους την παύση της ποινικής δίωξης σε ότι αφορά την περίοδο 30/6/2004 έως 30/6/2005 και λόγω παραγραφής της ίδιας κατηγορίας, καθώς έχει παρέλθει πενταετία.
...Ο πρώην υπουργός είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens και έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ μετά την απολογία του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
...Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην Τάσος Μαντέλης απαίτησε χρήματα ως δώρο από την Siemens στον επίμαχο λογαριασμό, που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενος του Γ. Τσουγκράνης, προς τον οποίο είχαν εμβαστεί το 1998 και το 2000 συνολικά 450 χιλιάδες μάρκα. Τα χρήματα, κατά το κατηγορητήριο, αφορούσαν την έγκριση της σύμβασης 8002 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: