Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Αποχώρησαν οι Πράσινοι από τον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιρλανδίας.

23 Ιανουαρίου 2011.
Την αποχώρησή της από τον συνασπισμό με τον Fianna Fail στην κυβέρνηση της Ιρλανδίας, ανακοίνωσεσήμερα,  η Ομάδα των Πρασίνων, προκαλώντας την επίσπευση των πρόωρων εκλογών στη χώρα αυτή...
«...Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί...», δήλωσε ο ηγέτης των Οικολόγων Τζόν Γκόρμλεϊ, προσθέτοντας ότι «οι εκλογές είναι απολύτως αναγκαίες». «Αποφασίσαμε ότι δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε στην κυβέρνηση», τόνισε. 
...Δήλωσε πάντως ότι το κόμμα του θα ενεργήσει με υπευθυνότητα και «θα υποστηρίξει την ψήφιση του νόμου περί προϋπολογισμού από τα έδρανα της αντιπολίτευσης».
...Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν βρίσκεται υπό έντονη πίεση να πραγματοποιήσει εκλογές πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία της 11ης Μαρτίου.
..Ο Μπράιαν Κόουεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Σάββατο την ηγεσία του Fianna Fail, μετά από μια εβδομάδα κρίσης κατά την οποία έξι υπουργοί παραιτήθηκαν.
...Τα δύο κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό (αριστερά) και το Fina Gael (κέντρο) πρότειναν την Κυριακή μια διαδικασία στην κυβέρνηση: Δεσμεύονται να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα ο νόμος περί προϋπολογισμού για το 2011 σε αντάλλαγμα για μια νέα ημερομηνία για τις εκλογές.
...Ο νόμος περί προϋπολογισμού, η τελευταία πτυχή των αυστηρότατων μέτρων λιτότητας, που δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή, θα πρέπει να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο πριν από τη διάλυσή του, η οποία πρέπει να προηγηθεί των εκλογών κατά τρεις εβδομάδες.
...Η ψηφοφορία του νόμου περί προϋπολογισμού είναι «ζωτικής σημασίας», ιδίως για να «εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λενιχαν, κρίνοντας όμως «αδύνατο» να ολοκληρωθεί η συζήτηση και η ψήφιση του κειμένου του νόμου ενώπιον του κοινοβουλίου σε μια εβδομάδα...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: