Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Παπακωνσταντίνου : Επιστροφή στις αγορές εντός του 2011.

28 Ιανουαρίου 2011.
Στη βελτίωση των προοπτικών για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική προσαρμογή μέσα στο 2011 προσβλέπει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με δηλώσεις που έκανε στο Νταβός της Ελβετίας και αναφέρονται σε δημοσίευμα του πρακτορείου "Ρόιτερ"...
...Η ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει το χρέος της, είπε ο υπουργός, θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να έχει οικονομική ανάπτυξη και πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, προσθέτοντας ότι η επιτυχία στους τομείς αυτούς θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανέλθει στις αγορές, αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες σε αυτές, αργότερα στη διάρκεια του έτους.
...Ο Υπουργός ενέμεινε στην επίσημη πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ κατά 3% το 2011, αλλά πρόσθεσε: «Να δούμε, αν μπορούμε να εκπλήξουμε την αγορά».
Σε σχέση με το δάνειο των 110 δις. ευρώ που πήρε η Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι περιμένει οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του και να μειώσουν το επιτόκιο, για να γίνει διατηρήσιμο το χρέος.
...Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα αναδιαρθρώσει το χρέος της έναντι των ιδιωτών επενδυτών, ενώ είπε ότι αξίζει να συζητηθεί η ιδέα όπως και άλλες - για την επαναγορά κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, όπου οι τιμές τους είναι χαμηλότερες από τις ονομαστικές τιμές.
...Ο υπουργός είπε ότι κατανοεί το θυμό των Ελλήνων για τον αργό ρυθμό με τον οποίο πηγαίνουν στη Δικαιοσύνη υποθέσεις για φορολογικές απάτες και λαμβάνονται αυστηρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, αλλά τόνισε ότι με τους νέους νόμους επιταχύνεται η εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων, μειώνεται ο αριθμός των πιθανών προσφυγών και προβλέπεται ποινή φυλάκισης για τους φοροφυγάδες, ακόμη και αν πληρώσουν την οφειλή τους.
...Σε ότι αφορά στους ιδιοκτήτες πλοίων, ο υπουργός είπε ότι η εξαίρεσή τους από τη φορολογία προβλέπεται από το Σύνταγμα, επειδή δεν λειτουργούν στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: