Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Παίζει μόνος του!

15 Οκτωβρίου 2010.

Καθώς οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πλησιάζουν, η προεκλογική μάχη φουντώνει, με τα βλέμματα φυσικά να καρφώνονται στον ανεξάρτητο υποψήφιο Πέτρο Τατούλη. Μετά τις αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, σε Λακωνία (Πισκοπάνης) και Μεσσηνία (Καρακύκλας)  αντίστοιχα, χθες ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με δηλώσεις του στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αντίθεσή του με την απόφαση του ΠΑΣΟΚ, για στήρηξη Τατούλη στην Πελοπόννησο...
Το θέμα με τις αντιδράσεις αυτές, προσπάθησε να αξιοποιήσει το επιτελείο του κ. Δράκου, με τους έμπειρους επικοινωνιολόγους της Ρηγίλλης να προσπαθούν να χτυπήσουν τον ανεξάρτητο υποψήφιο, στο μόνο πεδίο που τους έχει απομείνει να ελπίζουν...
...τις παλαιοκοματικές αντιδράσεις, για να πάρουν την απάντηση από τον ανεξάρτητο συνδυασμό: "Μετά  από τέσσερις ημέρες  αποφάσισε να «απαντήσει» στον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, αφού πρώτα πέρασε το κείμενο από έγκριση και επεξεργασία των ανώτερων επικοινωνιακών επιτελείων που τον καθοδηγούν στην εκλογική μάχη.
Τελικά αποφάσισαν το κείμενο αυτό να είναι μία …συρραφή   δηλώσεων διαφόρων μεμονωμένων ατόμων που εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους επειδή δεν υιοθετήθηκαν οι προσωπικές τους φιλοδοξίες. Έγινε  λοιπόν η προσπάθεια να αναδείξουν ,με αυτό τον τρόπο,  «πολιτικό» θέμα σε βάρος του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».Το αποτέλεσμα όμως ήταν αποτυχημένο. Κι αυτό διότι, αντίθετα, από τις προσδοκίες, τέτοιου είδους φωνές επιβεβαιώνουν αυτό που η «Νέα Πελοπόννησος» από την αρχή διατρανώνει.  Την ανεξαρτησία μας. Την πολυσυλλεκτικότητα μας. Την υπερβατικότητα του εγχειρήματός μας".... 
....και όλα αυτά, στη σκιά νέας δημοσκόπησης που διέρευσε (και αναμένεται να δημοσιευθεί την ερχόμενη Κυριακή) και δείχνει τη διαφορά υπέρ Τατούλη να μεγαλώνει! Ένα είναι το σίγουρο....ο Πέτρος "παιζεί μόνος του" στην Πελοπόννησο, καθώς έχει κάνει τους πάντες να ασχολούνται μαζί του και παρά τις αντιδράσεις που προκαλεί, καταφέρνει να κερδίσει την αγάπη  και την εκτίμηση των πολιτών, που αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του μια πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα! "Σηκώνει δικό του μπαϊράκι ο Πέτρος και γι' αυτό τον πάω" φώναζε χθες σε χωριό της Λακωνίας που επισκέφθηκε ο Αρκάς πολιτικός, αγρότης της περιοχής!
Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις των πρωταγωνιστών της προεκλογικής διαμάχης....
Δήλωση επιτελείου Δράκου:

"Όταν κάποιος αποζητά απεγνωσμένα ρόλο προσωπικής προβολής και σχεδιασμού της  πολιτικής του καριέρας, στερούμενος επιχειρημάτων, επιδίδεται σε εύκολες αποστολές επιθετικότητας και ύβρεων.
Ό,τι κι αν λέει η ατυχήσασα, έκτη στους επτά, πολιτεύτρια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας, το πολιτικό της μέλλον με τον κ. Τατούλη είναι δυσοίωνο και ο σχεδιασμός της νεφελώδης όπως και η υποψηφιότητα του ίδιου.
Αν η ίδια αισθάνεται λόγω της πολιτικής της περιθωριοποίησης από το Μεσσηνιακό Λαό ότι πρέπει να περιγράφει τον τόπο της ως τριτοκοσμικό, την κατανοούμε, αλλά δεν συμφωνούμε.
Με τον ίδιο τρόπο που ξεθωριάζει η δήθεν ανεξαρτησία του επίσημου υποψήφιου της κυβέρνησης του Μνημονίου και της Ανεργίας,  έτσι ακριβώς ξεθωριάζει και η επικοινωνιακή του τακτική που καταγράφει και τον απόλυτο πανικό του.
Ας ασχοληθεί καλύτερα ο κ. Τατούλης με τα τελευταία γεγονότα που οι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ πετάνε ο ένας στον άλλον την καταρρέουσα υποψηφιότητά του σαν την καυτή πατάτα, και επιτέλους ας αφήσουν τον υπερήφανο Λαό της Μεσσηνίας να κρίνει για τέταρτη φορά το έργο Δημήτρη Δράκου, που είναι μοναδικό και έχει επιβεβαιωθεί με τρεις απανωτές νίκες, με μεγάλες διαφορές, απέναντι σε διαφορετικό αντίπαλο κάθε φορά. Θυμίζουμε, 1998: Δράκος 54,7% - Κουλουριανος 30,9%, 2002: Δράκος 54,4% - Τσιμπλής 32,1% και 2006: Δράκος 51,26% - Μαλαπάνης 31,63%.
Ο «μύθος Τατούλη», καταρρέει και δυστυχώς, ο πανικός της ήττας του αφαιρεί ένα ακόμη προσωπείο που επικαλείται, του πολιτικού πολιτισμού.
Εμείς μιλάμε για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και στις 7 Νοεμβρίου ξεκινάμε μαζί με τους συμπολίτες μας και χτίζουμε το αύριο του τόπου μας, με μοναδικό κίνητρο τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ."

Ανακοινώση Νέα Πελοπόννησος

Η κ. Ντίνα Νικολάκου , Υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας, δήλωσε σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Δημήτρη Δράκου τα εξής:
«Η ήττα σας κ. Δράκο έρχεται από την κοινωνία και όχι από τα κόμματα»

Είναι προφανές πως μετά από 14 χρόνια απραξίας, ο Νομάρχης Μεσσηνίας, κ.  Δημήτρης Δράκος θέλει να συμπληρώσει «ένσημα» στις πλάτες των Πελοποννήσιων και σε βάρος της ανάπτυξης της Περιφέρειας.
Μετά  από τέσσερις ημέρες  αποφάσισε να «απαντήσει» στον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του ΠέτρουΤατούλη, αφού πρώτα πέρασε το κείμενο από έγκριση και επεξεργασία των ανώτερων επικοινωνιακών επιτελείων που τον καθοδηγούν στην εκλογική μάχη.
Τελικά αποφάσισαν το κείμενο αυτό να είναι μία …συρραφή   δηλώσεων διαφόρων μεμονωμένων ατόμων που εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους επειδή δεν υιοθετήθηκαν οι προσωπικές τους φιλοδοξίες. Έγινε  λοιπόν η προσπάθεια να αναδείξουν ,με αυτό τον τρόπο,  «πολιτικό» θέμα σε βάρος του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».Το αποτέλεσμα όμως ήταν αποτυχημένο. Κι αυτό διότι, αντίθετα, από τις προσδοκίες, τέτοιου είδους φωνές επιβεβαιώνουν αυτό που η «Νέα Πελοπόννησος» από την αρχή διατρανώνει.  Την ανεξαρτησία μας. Την πολυσυλλεκτικότητα μας. Την υπερβατικότητα του εγχειρήματός μας.
Η κοινωνία έχει ξεπεράσει τις λογικές του κενού πολιτικού λόγου και της αντιπαράθεσης μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Η κοινωνία κοιτάει μπροστά.
Ο Πέτρος Τατούλης κοιτάει μπροστά με όραμα και προοπτική για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενώνει όλους όσους πιστεύουν στο πρόγραμμά του και στη Διοικητική Μεταρρύθμιση του Καλλικράτη. Μας φέρνει όλους κοντά, αλληλέγγυους να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα για μια νέα πατρίδα.
Η κοινωνία στέλνει τα δικά της μηνύματα. Μηνύματα, που δεν είναι ποδηγετούμενα από επικοινωνιακές πρακτικές. Ας κουραστούμε, εργαζόμενοι για το μέλλον του τόπου μας και ας μην αναλωνόμαστε σε εξυπνακίστικες ατάκες και λαϊκίστικες ισοπεδώσεις.
Το ανύπαρκτο έργο του κ. Δράκου, η μεγάλη του «συνεισφορά» στη δραματική οπισθοδρόμηση της Μεσσηνίας και η αδυναμία του να παρουσιάσει μια αυτόφωτη πολιτική παρουσία στους πολίτες της Πελοποννήσου είναι στοιχεία, για τα οποία θα πρέπει ο απερχόμενος νομάρχης Μεσσηνίας να δώσει απαντήσεις. Ας αφήσει τα εσωκομματικά των κομμάτων στα κόμματα και ας εκφράσει τις δικές του απόψεις για το μέλλον της Πελοποννήσου. Πολύ δύσκολα ωστόσο, θα καταφέρει ο κ. Δράκος να τεκμηριώσει πολιτικό λόγο, αφού αυτό θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί εδώ και χρόνια όταν έχτιζε την προσωπική του παρακαταθήκη. Μια παρακαταθήκη αφερεγγυότητας, αναποτελεσματικότητας και πολιτικής ασυνέπειας.
Εμείς πιστεύουμε στη Νέα Πελοπόννησο. Γι’ αυτό, μετά από 14 χρόνια, ελπίζουμε ξανά".

Δήλωση - απάντηση Τατούλη σε Κωνσταντινόπουλου.

"«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι εγώ προσωπικά και ο συνδυασμός της «Νέας Πελοποννήσου» ουδέποτε προστρέξαμε σε κόμματα και σε βουλευτές προκειμένου να στηρίξουν αυτό το νέο εγχείρημα. Οπότε, κάθε άλλη συζήτηση από εκεί και πέρα, κινείται στον ευφάνταστο χώρο της πολιτικάντικης, παρωχημένης και ιδιοτελούς  προσέγγισης των πραγμάτων. Ωστόσο,  όσοι επιδιώκουν να κομίσουν προσωπικά οφέλη υπηρετώντας  τις δικές τους σκοπιμότητες, όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες πατρωνίας συντηρώντας παλιές λογικές κομματικών περιχαρακώσεων ως σύγχρονοι κομματάρχες, έχουν θέσει τους εαυτούς τους έξω από τις κοινωνικές συλλογικές διεκδικήσεις για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και για μια προοπτική ευημερίας για τους πολίτες της Πελοποννήσου. Είμαστε από την αρχή ξεκάθαροι. Το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι η επιτυχία του νέου θεσμού και του «Καλλικρατικού» εγχειρήματος, στη λογική ότι προσφέρει τη μοναδική διέξοδο από τα χρόνια αδιέξοδά μας. Η υπέρβαση του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ να στηρίξουν την  αχρωμάτιστη «Νέα Πελοπόννησο» έγινε αποδεκτή στη βάση της κοινής μας πίστης  ότι ο «Καλλικράτης» για να αποδώσει τα μέγιστα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες πρέπει να υπηρετηθεί από υπερβατικές ανεξάρτητες πρωτοβουλίες ενεργούς συμμετοχικότητας πολιτικών και πολιτών. Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα, και κανένα άλλο. Οι λευκές ή μαύρες επιταγές αφορούν αποκλειστικά εκείνους που σέρνουν πίσω τους ως βαρίδια τα προσωπικά τους γραμμάτια. Η «Νέα Πελοπόννησος» δεν έχει καμία σχέση με επιταγές οποιουδήποτε χρώματος. Όποιος πολιτικός έχει επιταγές, είναι δικό του ζήτημα να δει πώς θα τις εξοφλήσει»

Γ.Τ.

1 σχόλιο:

935 blog είπε...

ο Κωνσταντινόπουλος δεν είναι άνθρωπος του Γιωργάκη ; κι αφού ο Γιωργάκης διάλεξε τον Τατούλη, γιατί δεν είναι ευχαριστημένος...μήπως ήθελε ναναι αυτός ο βεζύρης ;