Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση γνωριμίας με τα πουλιά στον υγρότοπο του Μούστου στο Άστρος

poulia-limniΣτον υγρότοπο Μουστού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 εκδήλωση με θέμα την γνωριμία του κοινού με τα μεταναστευτικά πουλιά. H εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο πανοραμικό σημείο της λίμνης του Μουστού όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν παρυδάτια και υδρόβια πουλιά όπως ο σταχτοτσικνιάς, η αλκυόνη, η φαλαρίδα, η νερόκοτα, η πρασινοκέφαλη πάπια, ο καλαμόκιρκος, το νανοβουτηχτάρι κ.α.

Για την παρατήρηση των πουλιών χρησιμοποιήθηκε ο ειδικός εξοπλισμός του Φορέα Διαχείρισης όπως κυάλια, τηλεσκόπια κλπ. Ο Φορέας Διαχείρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει το ΚΠΕ Καστρίου για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού παρακολούθησης που διαθέτει.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση (περισσότεροι από 100 άτομα) ενημερώθηκαν για τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά των μεταναστευτικών πουλιών. Οι μικροί επισκέπτες μυήθηκαν στο μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών, συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες με θέμα τις αφρόπαπιες της λίμνης.
Με σεβασμό στο εύθραυστο οικοσύστημα της περιοχής πολλοί από τους επισκέπτες περιηγήθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή, ακολουθώντας το δρόμο που καταλήγει στην παραλία και είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντινή απόσταση τα μεταναστευτικά πουλιά, από τα ειδικά παρατηρητήρια που έχουν εγκατασταθεί εκεί από το Δασαρχείο Κυνουρίας.
Δείτε το βίντεο στο πόρταλ του 935radio

Δεν υπάρχουν σχόλια: