Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Βαναυσότητα απέναντι στον "τροφοδότη" του WikiLeaks .

4 Μαρτίου 2011.
Ο συνήγορος του Αμερικανού στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ που κατηγορείται ότι παρέδωσε στο WikiLeaks χιλιάδες απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ κατηγόρησε τις αμερικανικές στρατιωτικές αρχές για ταπεινωτική μεταχείριση του πελάτη του....
...Ο Ντέιβιντ Κουμπς αποκαλύπτει στο μπλογκ του ότι ο Μάνινγκ παρέμεινε γυμνός επί επτά ώρες μέσα στο κελί του στις φυλακές Κουάντικο.
...Την Τετάρτη, ο 23χρονος Μάνινγκ «χωρίς κανένα λόγο αναγκάστηκε να γδυθεί και να παραμείνει στο κελί του γυμνός επτά ώρες. Αυτή η ταπεινωτική μεταχείριση είναι ασυγχώρητη και αδικαιολόγητη», τόνισε ο Κουμπς.
...Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Μόρελ διέψευσε τις καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης του Μάνινγκ, ειδικά για το ότι βρίσκεται σε απομόνωση.
«...Υπάρχουν τριάντα άνθρωποι στην πτέρυγα. Δεν βρίσκεται σε μια τρύπα, δεν είναι απομονωμένος από τους άλλους, έχει το δικαίωμα να μιλάει με τους συγκρατούμενούς του στην πτέρυγα», επισήμανε ο Μόρελ και πρόσθεσε πως ο ίδιος επισκέφτηκε τις φυλακές της Βιρτζίνια για να εκτιμήσει τις συνθήκες κράτησης του νεαρού στρατιώτη.
...Τον Ιανουάριο ο Κουμπς κατέθεσε αίτημα για να βγει ο πελάτης του στην απομόνωση, επικαλούμενος τις γνώμες ψυχιάτρων.
...Την Τετάρτη, το Πεντάγωνο απήγγειλε άλλες 22 κατηγορίες εναντίον του Μάνινγκ, ανάμεσά τους και αυτή της «συνεργασίας με τον εχθρό», η οποία επισύρει την θανατική ποινή, αλλά οι στρατιωτικές δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν ήδη ότι δεν θα ζητήσουν κάτι τέτοιο....Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
...Ο 23χρονος, πρώην αναλυτής πληροφοριών στο Ιράκ, βρίσκεται στη φυλακή από τον Ιούλιο του 2010. Κατηγορείται ότι παρέδωσε στον ιστότοπο WikiLeaks, ο οποίος στη συνέχεια τα δημοσίευσε, στρατιωτικά έγγραφα για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν καθώς και χιλιάδες απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα των πρεσβειών των ΗΠΑ....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: